franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kraljica Elizabeta bo za dragocenosti zgradila shrambo

28. 1. 2020; 07.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
kraljica

Kraljica Elizabeta II. foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta je zaskrbljena, ker ne ve, kam z umetniškimi zbirkami in predmeti iz Buckinghamske palače. Nazadnje se je odločila, da bo najbolje, če na Windsorskem gradu zgradi začasno shrambo za ogrožene umetnine.

Ko se bo začelo preurejanje Buckinghamske palače, bo treba od tam na varno preseliti na tisoče umetnin. Tega se kraljica Elizabeta dobro zaveda, hkrati pa tudi boji, saj preprosto nima dovolj prostora za začasno shranjevanje številnih umetniških platen, lestencev, preprog, predmetov iz porcelana, kipov, tapiserij, dragocenega pohištva ...

Ker bi bilo preveč tvegano, da bi umetnine porazdelila v (ne)primerne prostore v svojih gradovih in dvorcih, se je kraljica naposled odločila za gradnjo. Na območju Windsorskega gradu, tam, kjer je zdaj opuščeni ograjeni vrt, naj bi zrasla velikanska stavba, skladišče za kraljičine umetniške zbirke. Slišati je podatek, da bi bilo v stavbi kar 2119 kvadratnih metrov shranjevalnega prostora. Da se ne bi poškodovale in bi bile na varnem, bi med hrambo za umetnine skrbeli strokovnjaki. Obnova Buckinghamske palače bo po načrtih trajala najmanj pet let. Toliko časa bi na Windsorju stala tudi shramba z umetninami. Ko bodo gradbena in ureditvena dela končana, pa bi se umetnine vrnile v Buckinghamsko palačo in shrambo na Windsorskem gradu bodo lahko porušili.

Kraljica Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta II. foto: Profimedia

prejšnji članek
Joaquin Phoenix močno povezan s pokojnim bratom
Svet slavnih
Joaquin Phoenix močno povezan s pokojnim bratom
naslednji članek
DNK test razkril kraljevo nezakonsko hčer
Svet slavnih
DNK test razkril kraljevo nezakonsko hčer