zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Princ William in princesa Kate obiskala 'svoj' Wales

27. 9. 2022; 07.00
Avtor: K.M.
William in Kate Middleton

William in Kate Middleton foto: Profimedia

Prvič po prevzemu funkcije valižanskega princa in princese, sta William in Kate obiskala to državo, ki sestavlja Združeno kraljestvo.

William in Kate Middleton sta v resnici šele s smrtjo kraljice Elizabete II. uradno prevzela funkcijo princa in princese. William je funkcijo prevzel s strani svojega očeta, kralja Karla III., Kate pa je prva valižanska princesa po princesi Diani. Zdaj pa sta 'svoje kraljestvo' tudi prvič uradno obiskala. Gre tudi za njuno prvo uradno dolžnost po uradnem žalovanju za kraljico. Zato sta tudi opustila črna oblačila. 

Obiskala naj bi tudi svoj prvi skupni dom v Angleseyju, ki sta ga najemala med letoma 2010 in 2013. Sicer pa imata na sporedu srečanja s številnimi prostovoljci, kmeti, lastniki manjših poslov in podjetniki. Pričakovano je, da bosta zdaj bolj redno obiskovala to državo, saj z nazivoma prevzemata tudi več odgovornosti. Načrtovan je še vsaj en obisk pred božičem, uradno pa še ni znano, kdaj naj bi bila tudi uradno 'okronana' z novima nazivoma. Javnost sicer pričakuje, da se bo dogodek močno razlikoval od tistega leta 1969, ko je valižanski princ na gradu Caernarfon uradno postal današnji kralj. Zaenkrat naj bi se nova princ in princesa predvsem trudila pridobiti zaupanje prebivalcev.

prejšnji članek
Zmagovalec MasterChefa z bratom odpira okrepčevalnico
Svet slavnih
Zmagovalec MasterChefa z bratom odpira okrepčevalnico
naslednji članek
Kako se Vid Valič znajde kot oče?
Svet slavnih
Kako se Vid Valič znajde kot oče?