901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Camilla prvič uradno kot kraljica

5. 4. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Camilla je opisana kot izjemno inteligentna oseba, ki je popolnoma zaljubljena v svojega Karla

Camilla tudi uradno britanska kraljica soproga foto: Profimedia

Soproga britanskega kralja Karla III. Camilla je na vabilih za kronanje kralja prvič uradno omenjena kot kraljica.

Sprva ni bilo jasno, kakšen naziv bo imela Camilla, ugibanja pa je lani končala kraljica Elizabeta II., ki je dejala, da je njena iskrena želja, da bi bila Camilla priznana kot kraljica soproga. Vir s kraljevega dvora je po poročanju dpa pojasnil, da so bile v preteklosti vse soproge britanskih monarhov tudi kraljice, zaradi česar se jim je zdelo kronanje primerna priložnost za začetek uradne rabe naziva kraljica Camilla. 

"Buckinghamska palača z veseljem deli povabilo na kronanje, ki bo razdeljeno med 2000 gostov, ki bodo tvorili občinstvo v Westminstrski opatiji," so med drugim zapisali na uradni spletni stani britanske kraljeve družine in s širšo javnostjo tudi delili uradno vabilo. Za ogled kliknite tukaj. Vabilo je ročno ustvaril umetnik Andrew Jamieson. 

Pri kronanju svojega dedka bo imel pomembno vlogo princ George skupaj s še sedmimi dečki, vsi pa so bili imenovani za častne spremljevalce, ki bodo "spremljali njuni veličanstvi med kronanjem". Gre za družinske prijatelje ali bližnje sorodnike kralja Karla III. in Camille, vključno z njenimi tremi vnuki. Zakonca bosta sicer v nedeljo praznovala 18. obletnico poroke, Camilla pa se je v kraljevi družini vživela v svojo vlogo, pri čemer je prejšnji teden s kraljem opravila svoj prvi državniški obisk, še piše dpa.

prejšnji članek
Zvezdnik Botrov kot model: Jaz sem hrvaška Kate Moss
Svet slavnih
Zvezdnik Botrov kot model: Jaz sem hrvaška Kate Moss
naslednji članek
Znaki, da ste narcis, pa se tega sploh ne zavedate
Zdravje
Znaki, da ste narcis, pa se tega sploh ne zavedate