profimedia-0346742799
Svet24.si

Kitajske migrante v lepih oblekah in luksuznih avtih, tudi preko Slovenije, "švercali" v Italijo

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369
Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na računsko sodišče

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Princ William se je poroke udeležil brez žene Kate

7. 6. 2024; 07.00
Avtor: K.M.
Princ William

Od vidnejših članov družine je bila na poroki poleg princa Williama prisotna zgolj še njegova sestrična princesa Eugenie Yorška. foto: Profimedia

Povabilo na poroko je zavrnil tudi Williamov brat, princ Harry.

V severni Angliji je večno zvestobo svoji izbranki Olivijo Henson danes obljubil Hugh Grosvenor, poslovnež in vojvoda Westminstrski ter dober prijatelj tako princa Williama kot tudi princa Harryja. Hugh je namreč tudi boter tako prvorojenca Williama in Kate, princa Georgea, kot tudi prvorojenca Harryja in Meghan, princa Archija. Od naštete četverice pa se je na poroki pojavil samo britanski prestolonaslednik. 

Princ William je na poroko prišel sam, čeprav so se pred dogodkom pojavljale številne govorice, da bo z njim prišel tudi princ Geroge, ki naj bi tudi sodeloval pri samem obredu. A do tega ni prišlo. Ob tem ni bilo niti pričakovati, da bi se poroke udeležila princesa Kate, ki je zaradi bolezni iz javnosti odsotna že vse od januarja. Medtem se nista pojavila niti Williamov oče kralj Charles, ki je Hughov boter, in žena kraljica Camilla.

Ženin in nevesta Hugh Grosvenor in Olivia Henson foto: Profimedia

Ob tem je bilo potrjeno, da je bil na poroko povabljen tudi princ Harry, ki je vabilo zavrnil. To naj bi storil v dogovoru z ženinom. Težave naj bi bile zaradi prinčevega varovanja, ki mu ga kraljeva družina več ne zagotavlja, ter zaradi dejstva, da Harry v Angliji nima več doma. Številni so sicer prepričani, da je eden od razlogov tudi potrjena prisotnost njegovega starejšega brata, s katerim še vedno nimata dobrega odnosa. 

prejšnji članek
Tako je po ločitvi videti nekdanja ena smučarskega skakalca
Svet slavnih
Tako je po ločitvi videti nekdanja ena smučarskega skakalca
naslednji članek
Saša Lendero in Miha Hercog skupaj prišla na javno prireditev
Svet slavnih
Saša Lendero in Miha Hercog skupaj prišla na javno prireditev