asteroid
Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega igrišča

litijska-stavba
Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, da se iz nas še norčujejo.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mila Peršin predstavila prav poseben film

7. 6. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
Mila Peršin

Mila Peršin foto: Mediasepeed

Igralka, ki nas je navdušila v seriji Skrito v raju, se tokrat predstavlja v vlogi režiserke. Na minulem dogodku si je lahko javnost ogledala sentimentalni kratki film o Milini pokojni teti Mileni.

Mlada igralka Mila Peršin je v čevlje režiserke stopila že pred leti, ko se je lotila manjšega sentimentalnega projekta o svoji sorodnici. Leta 2019 je namreč posnela portret stare tete Milene iz Sarajeva, ki se je na začetku vojne leta 1992, po smrti moža in dveh sinov, preselila v lopo zraven svoje hiše. »Roza hiša, kjer je vse ovito v celofan, je tako postala njen monument spominov.«

Milina ljuba pokojna teta Milena foto: Slovenska kinoteka

Mila je bila zadnja leta selektorica programa Video na plaži, ki omogoča ustvarjalcem, da predstavijo svoja dela. Ker sta letos program prevzeli drugi selektorici, sta tako skupaj s kolegom in dosedanjim selektorjem Matjažem Jermanom prejela povabilo, da z javnostjo podelita posebno projekcijo vsak svojega svojega filma.

»To je zame še posebej posebna projekcija, ker bo film prvič javno prikazan odkar moje tetkice ni več med nami,« je Mila strnila misli na družbenem omrežju, nam pa še pojasnila, da si je javnost lahko dokumentarno zgodbo ogledala že pred leti, ko so bile projekcije vključene v predstavitvene filmske programe. Njen kratki film je bil denimo predstavljen na FeKK - festivalu kratkega filma in tekmovalnem programu študentskih filmov na FSF- Festivalu slovenskega Filma.

prejšnji članek
Foto: Deželak Junak premaguje še zadnje dobrodelne kilometre
Svet slavnih
Foto: Deželak Junak premaguje še zadnje dobrodelne kilometre
naslednji članek
Lidija prva med TOP 5: Ponos, radost in veselje
Resničnostni šovi
Lidija prva med TOP 5: Ponos, radost in veselje