dlake v grlu
Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

darko horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mila naznanja nove začetke

6. 6. 2024; 08.00
Avtor: PR
637cbf8e-194b-6b33-ca6f-b9628cf09324

Mila foto: Promo foto

'Vesela sem, da je prišel ta trenutek in sem pripravljena na nova prijetna doživetja, prihaja čas veselja, lahkotnosti in ljubezni,' pravi pevka in akademska glasbenica Mila, ki je tudi ena od učiteljic na Akademiji Helene Blagne.

MILA (Emilia Dębska) je pevka, pianistka, kantavtorica poljskih korenin, akademsko izobražena glasbenica, ki ustvarja na relaciji med Slovenijo in Poljsko. Leta 2007 jo je ljubezen pripeljala v Slovenijo, kjer je hitro osvojila jezik in izdala nekaj uspešnih pesmi v slovenskem jeziku, najbolj znana je vsekakor pesem Svoboda, s katero je leta 2018 nastopila na Emi, tekmovanju za pesem Evrovizije. Pesem je istega leta postala tudi najbolj predvajana skladba na Valu 202, skladbo pa še danes pogosto slišimo na slovenskih radijskih postajah. Leta 2022 je MILA z avtorsko skladbo All I need nastopila na poljskem tekmovanju za pesem Evrovizije, videospot za skladbo pa je posnela v Goriških brdih, v Vili Vipolže ter na Gradu Kromberk.

Poljakinja Mila ustvarja na relaciji med Slovenijo in Poljsko. foto: Tobias Zizek

Tokrat se MILA predstavlja s singlom v angleškem jeziku, za katerega je tudi tokrat sama napisala besedilo in glasbo, ter jo poimenovala »I know«, skladbo pa je z ekipo glasbenikov posnela v prestižnem studiu Black Kiss Records  v poljski Varšavi.

MILA nam je razložila ozadje nastanka zanjo zelo posebne pesmi:  »Pesem 'I know" je nastala že nekaj časa nazaj, a vse do sedaj nisem čutila, da je pravi čas za izid. Zdaj pa čutim, da je res pravi čas za to. Trenutno se namreč pripravljam na jesenski izid albuma – to bo zame nov začetek in hkrati prehod iz starega v novo, izdelek bo odprl vrata novim projektom in novim glasbenim zgodbam.«

Pevka MILA (Emilia Dębska) foto: Tobias Zizek

Avtorica je še dodala: »Skladba "I know" govori točno o tem, o novih začetkih - da sem šele sedaj pripravljena na novo poglavje v življenju – za sabo puščam preteklost, saj sem opravila izpit iz življenjskih izkušenj in sedaj lahko začnem živeti svoje življenje in v njem uživati,« je zadovoljna lepa glasbenica. »Tako nekako, kot pojem v pesmi: »dolgo je trajalo, prehodila sem dolgo pot, a tukaj sem. Čeprav je pesem nastala že pred nekaj leti, se šele zdaj resnično počutim tako. Vesela sem, da je prišel ta trenutek in sem pripravljena na nova prijetna doživetja, prihaja čas veselja, lahkotnosti in ljubezni. "Vem to, čutim to in nikoli ne bom izpustila tega lepega občutka", preprosto vem...« Pesem spremlja lyric – besedilni video s fotografijami iz glasbeničinega zasebnega življenja ter posnetke iz časa nastanka pesmi "I know":  »Želela sem prikazati resnične trenutke, ki so bili navdih in so predstavljale zakulisje ob nastanku te pesmi. Ta filmček je moj mali glasbeni dnevnik, ki ga podarjam svojim poslušalcem, z veliko pozitivne energije. To je moja pošiljka ljubezni, lahkotnosti in veselja. Jeseni pa prihaja več glasbenih presenečenj,« nam je še obljubila MILA.

prejšnji članek
Poučne risanke za vaše otroke
Kultura
Poučne risanke za vaše otroke
naslednji članek
Simpatični pevec postal novi voditelj na Veseljaku
Svet slavnih
Simpatični pevec postal novi voditelj na Veseljaku