dlake v grlu
Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

darko-horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Simpatični pevec postal novi voditelj na Veseljaku

6. 6. 2024; 07.00
Avtor: Alenka Sivka
jaka-sam

Jaka Šinkovec. foto: Veseljak

Pestri ekipi voditeljev na Veseljaku se je pridružil visok mladenič, ki poka od energije: Jaka Šinkovec. Jaka se seveda spozna na narodno zabavno glasbo, saj je z njo odraščal, prepeva pa tudi v skupini Firbci, ki znajo »urezati« tudi takšno zvrst glasbe, poleg zabavne. Jaka pravkar piše diplomsko nalogo, rad ima nogomet, rad nastopa na odru in pred kamero, dekleta pa trenutno nima, tako, da dekleta, v boj!

Malce smo ga povprašali o zasebnem življenju, pravi, da dekleta še nima. Meni pa, da jo bo kmalu dobil.

Jaka, kako ste »zašli« na Veseljaka?

Na Veseljaka sem prvič zašel kot gost, ko smo s skupino Firbci gostovali in predstavljali novo skladbo. Vedno sem užival kot gost in že takrat razmišljal, kako je delo napovedovalcev zanimivo. Že takrat sem začutil, da si želim biti nekoč del takšne ekipe. Nato sem se prijavil na avdicijo za sovoditelja Darje Gajšek, kjer sem se izkazal, je pa Veseljakova ekipa v meni že takrat opazila velik talent in me nato povabila  v Židan popoldan.

Videti ste polni energije, tudi pred kamero vas kar razganja. Ste takšni tudi zasebno? Ali še bolj energični?

Seveda. Pred kamero sem to, kar sem in tak sem tudi v zasebnem življenju. Rad se ukvarjam s športom in všeč mi je, če je vsak dan pester in poln različnih aktivnosti. Energije mi res nikoli ne primanjkuje in prav mi pride tudi, ko nastopam na odrih pred publiko.

Kaj sicer počnete v življenju? Še študirate?

Zaključujem študij lesarstva, natančneje, manjka mi samo še diplomska naloga. Ko bo pa še to pod streho, se bom pa posvetil le glasbi in voditeljstvu.

Kako pa ste z narodno zabavno glasbo? Sta si na »ti«?

Z narodno zabavno glasbo sem odraščal, poslušam jo v prostem času, s Firbci na veselicah igramo poleg zabavne seveda tudi narodno zabavno glasbo, na Veseljaku vrtimo narodno zabavno glasbo … Vse moje življenje se vrti okoli te zvrsti, tako da če bi bila to oseba, bi si bila zagotovo na “ti”.

Ste pevec v skupini Firbci, pa igrate tudi na kakšen instrument? Veliko voditeljev na Veseljaku to počne.

Znam igrati na bobne, česar na nastopih sicer ne počnem in to raje prepustim našemu bobnarju Janu, saj je moja naloga, da pojem glavni vokal in skrbim za dobro energijo na odru in med poslušalci.

Kaj pa prosti čas – za kaj ga potrošite?

V prostem času se ukvarjam z nogometom, sem nogometni vratar. Za vikende nastopam, torej velik del mojega življenja predstavlja glasba. Zelo rad pa sem seveda tudi v družbi prijateljev in družine.

Kakšne so vaše idealne počitnice?

Zaradi številnih nastopov, posebej poleti, nimam veliko časa za dopust. Ko pa imam čas, grem seveda rad na morje in na kak izlet, koncert …

Ali vas lahko vprašam, če imate dekle?

Dekleta zaenkrat še nimam, vedno rad pravim: vse ob svojem času

In seveda, katera je vaša najljubša sovoditeljica?

Na to vprašanje pa ni dvoumnih odgovorov: moja najljubša sovoditeljica je seveda moj sonček, ki poka od pozitivne energije, trenutna sovoditeljica v Židanem popoldnevu: Nika Svetlin.


Jaka v družbi sovoditeljice Nike Svetlin.

Jaka v družbi sovoditeljice Nike Svetlin. foto: Veseljak

prejšnji članek
Mila naznanja nove začetke
Svet slavnih
Mila naznanja nove začetke
naslednji članek
Ana Roš znova žanje sadove trdega dela
Svet slavnih
Ana Roš znova žanje sadove trdega dela