stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na ta odgovor matere niste pripravljeni

12. 1. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
Dekle, žalovanje

fotografija je simbolična foto: Pexels

Danes z vami delimo zapis, ki je pritegnil našo pozornost na družbenem omrežju, kjer je mlado dekle iz tujine razkrilo, da stopa skozi življenje z občutkom krivde, ker je njena mati umrla kmalu potem, ko jo je rodila. Pod objavo se je z ganljivim sporočilo oglasila srčna spletna uporabnica …

»Moja mama je umrla nekaj mesecev po mojem rojstvu. Kadarkoli sem spraševala o tem, kako in zakaj je umrla, so mi odrasli le skopo pojasnili, da je umrla v spanju in da nihče ne ve, zakaj. Šele pred nekaj leti sem izvedela, da je imela v času nosečnosti raka. Mislim, da jo je porod izčrpal in da je zaradi tega tako zelo slabela, da je njeno stanje nazadnje vodilo v smrt. Tega si ne bom nikoli odpustila, kolikor sem slišala od vseh, ki so jo poznali, je bila čudovita ženska,« je na družbenem omrežju zapisalo dekle in tako s svetom delilo bolečino, s katero se srečuje. Če si je z zapisom želela zgolj olajšati dušo, pa zagotovo ni pričakovala, da ji bo kdo namenil kaj več kot mimobežno tolažilno besedo.

Velik obliž na njene srčne rane je namreč nepričakovano podala mati, ki je za nekaj trenutkov prevzela vlogo pokojne mame in poskrbela, da dekle ne bo skozi življenje stopalo z občutkom krivde.

»Živjo. Jaz sem mama in če karkoli vem, potem vem to, kaj bi ti tvoja mama povedala, če bi ti le lahko. Ker ji to žal ni dano, ti bom jaz povedala namesto nje:

Nikoli ni obžalovala. Niti za en sam trenutek. Narejena si iz vsega, kar je bilo najboljšega v njej. Že res, da je rak morda končal njeno življenje, toda priložnost, da je lahko podarila življenje tebi, je v njej vzbujala največji ponos. Z zadnjim poglavjem se je soočila z zavedanjem, da boš ti nadaljevala z življenjem tam, kjer njej ni bilo več dano. Srčica, nimaš si česa odpustiti. Nisi ti kriva, da je zapustila ta svet. Je pa del nje še vedno med vami. To si ti, najdeš jo lahko v vseh svojih odtenkih.«

*vir: Goodable

foto: Profimedia

prejšnji članek
Melani Mekicar doživela pravo zabavo presenečenja
Svet slavnih
Melani Mekicar doživela pravo zabavo presenečenja
naslednji članek
Damir Kedžo predstavlja Voljena ženo, pesem, s katero bo nastopil na Dori
Svet slavnih
Damir Kedžo predstavlja Voljena ženo, pesem, s katero bo nastopil na Dori