Svet slavnih
oglas
 

Rebeka Dremelj združila moči z Almo Rekić

16. 11. 2022; 19.00
Avtor: K.M.
Nepremagljiva kuhinja (5)

Andreja Freyer, Rebeka Dremelj, Alma Rekić foto: Marko Vavpotič/M24

Preverite, kaj sta ustvarili.

Alma Rekić, Rebeka Dremelj in Andreja Freyer predstavljajo nov priročnik 'Nepremagljiva kuhinja'. Izziv, ki so se ga lotile: kako pripraviti 'fine dining' jedi v domači kuhinji. Projekt ima tudi dobrodelno noto: tri evre od vsakega prodanega izvoda knjige bodo namenile društvu Vilijam Julijan, za otroke z redkimi boleznimi.

Alma Rekić foto: Marko Vavpotič/M24

Nepremagljiva kuhinja foto: Marko Vavpotič/M24

»Nepremagljive kuharske knjige smo se lotile, ker so po navadi tovrstne knjige zelo zapletene. Vsi bi radi kdaj svoje goste presenetili s posebno jedjo, da bi bili videti kot pravi kuharski chefi, a se stvari zakomplicirajo največkrat že pri samih sestavinah,« pravi Rebeka Dremelj, ki se je z veseljem lotila tudi kuharske knjige. To je tudi glavni razlog, da sta Rebeka in Andreja Freyer »masirali« kuharico in slaščičarko Almo Rekić, da skupaj ustvarijo kuharsko knjigo, v kateri bodo jedi na prvi pogled videti zapletene, posebne, vrhunske, skratka res nepremagljive - ampak recepti pa morajo biti enostavni.

Nepremagljiva kuhinja foto: Marko Vavpotič/M24

Nepremagljiva kuhinja foto: Marko Vavpotič/M24

Knjiga je v celoti nastala pod Rebekino in Andrejino taktirko, ki sta sodelovali kot kuharici, ki znata dobro kuhati, a se nikakor ne moreta primerjati s kuharskimi chefi. Vse, kar jima je Alma med pripravami na knjigo skuhala, pa sta z veseljem tudi pojedli. Rezultat nekajmesečnega kuhanja je knjiga Nepremagljiva kuhinja z Almo Rekić. Rebeka je pri knjigi delala, se potila in uživala. Konec koncev je to Rebekina in Andrejina prva kuharska knjiga - in Almina druga.

Tinkara Fortuna foto: Marko Vavpotič/M24

Pia Pustovrh, Andreja Freyer foto: Marko Vavpotič/M24

prejšnji članek
Slovenci so (smo) na to komaj čakali
Kultura
Slovenci so (smo) na to komaj čakali
naslednji članek
Mladi slovenski kuharski mojster do pomembnega priznanja
Kulinarika
Mladi slovenski kuharski mojster do pomembnega priznanja

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.