pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Maria Mitić sinku Levu prepušča, da najde svojo pot

13. 8. 2023; 07.00
Avtor: Revija Lady
ana maria mitic (4)

Ana Maria Mitić foto: Sašo Švigelj

Ana Maria Mitić je zelo vesela, da ji služi zdravje in da ima tako ekspresivnega otroka, ki zna tudi komunicirati z njo.

Voditeljica in komičarka Ana Maria Mitić se spet posveča svoji prvi ljubezni glasbi. »Sem izobražena pianistka in interpretka, se pravi, da najgloblja čustva najlažje izrazim čez glasbo. Odločila sem se za pogumno dejanje, ki je sicer od mene terjalo nekaj časa in zorenja: usedla sem se za klavir in napisala avtorski komad. Ker sem zavezana gledališču in ekspresiji, je logično, da je moj žanr šanson. Na veliko zadovoljstvo vseh vpletenih, predvsem pa skromno zadovoljstvo mene mi je uspelo, da sem prišla v ožji izbor in zdaj v finale Festivala slovenskega šansona, ki bo oktobra v Rogaški Slatini,« razkriva Ana Maria. Pri glasbenem ustvarjanju se ji včasih pridruži tudi njen štiriinpolletni sin Lev.

Ana Maria Mitič. foto: Osebni arhiv

»Lev je tudi glasbeno dosti izzvan, tako da kdaj pa kdaj primeva štiriročno, nisem pa tista mamica, ki bi ga silila, da se mora, zato ker imam jaz ljubezen do klavirja, tudi on učiti in vaditi. On bo našel svojo pot in ima pravico do tega, jaz kot mama si pa štejem samo v čast in veselje, da imam takega širokodušnega in velikosrčnega otroka, ki je tudi zelo čuteč. Ali je to plus ali minus v današnjem svetu, bomo videli, a jaz še vedno verjamem v to, da dobro zmaga,« je prepričana Ana Maria.

Sicer pa Leva trenutno zanima vse, kar zanima fante: bagri, dinozavri, žoge, nogomet, avtomobilčki in kolo, tako da mora mama zelo gristi čez meje svojega udobja, da lahko sledi vsemu temu. Trenutno je tudi v letih, ko je ravno prav navihan in ravno prav težaven, da vedno znova preizkuša svoje meje in meje drugih, kljub temu pa Ana Maria tega ne bi zamenjala z ničimer. Ne glede na vse pa ves čas prisega na to, da sta red in disciplina, da se upošteva stvari in da se ve, kaj in kako. Namerava ga namreč izoblikovati v pravega moškega, ki bo tudi dober partner.

prejšnji članek
Zakaj se je Blažka Müller pred leti poslovila od televizije
Svet slavnih
Zakaj se je Blažka Müller pred leti poslovila od televizije
naslednji članek
Luka Rep je mamo Nino Ivanič vključil v svoj film
Svet slavnih
Luka Rep je mamo Nino Ivanič vključil v svoj film