benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zakaj se je Blažka Müller pred leti poslovila od televizije

13. 8. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
Blažka Müller

Blažka Müller še vedno navdušuje v voditeljskih vlogah, a ne na televiziji. foto: Šimen Zupančič

Blažka Müller je bila dolga leta prepoznaven obraz slovenskih televizij. Najbolj odmevni sta bili zagotovo oddaji Periskop in Orion. Nato pa se je od televizije na hitro poslovila. Zakaj?

"Še vedno sem voditeljica, res pa, da ne več na televiziji. Čutim, in to me veseli, da sem po toliko časa voditeljskega delovanja in življenja dosegla zrelost, samozavest, ki bi jo morali imeti ljudje pred kamero in na odrih. Obenem pa še znanje, leporečje, duha. Opravljam veliko voditeljskega dela, vodim dogodke, pogovore, okrogle mize. Na televiziji pa sem preživela zelo lepe čase. Ne vem, ali bi se lahko ponovili taki, kot so bili. Takrat je bila to ekskluzivna televizija, v času Periskopa, Oriona zelo premišljena in domišljena, ni mogel vsak nastopati," je za revijo Obrazi povedala Blažka. 

Vseeno pa poudarja, da biti voditeljica ni bila njena identiteta. "Vedno sem imela specifičen status voditeljice. Samó vodenje ni bilo moje življenje, biti voditeljica pa ne moja edina identiteta. Zelo mlada sem se začela ukvarjati tudi s prevajanjem, gledališčem, jeziki. Kot voditeljica sem vedno črpala iz drugih znanj, ki sem si jih nabirala na drugih področjih. Še zdaj »kradem«. (smeh) Prevedene misli uporabim pri besedilih na dogodkih."

Blažka Müller; Feri Lainšček, avtor Murske sage in Ignacija Fridl Jarc, avtorica spremne besede.jpg foto: Marko Pigac

Zakaj slovo?

Blažka še pojasnjuje, da odločitev za umik ni bila izključno načrtna. "Izpred kamer sem se umaknila, ko se je končal Orion, ki sem ga vodila sedem let. Novega televizijskega povabila ni bilo, a sem bila v tistem času že vpeta v kup drugih stvari, med drugim tudi v projekt drugi dojenček. Že prej sem vzporedno delala na fakulteti, v gledališču, pripravljala doktorsko disertacijo ... Konec dela pred kamerami ni bila pretresljiva prelomnica v mojem življenju."

Kaj ji je televizija dala?

"Televizija mi je dala vzgojo, oblikovala pogled na svet, možnost komunikacije, naučila sem se delati v ekipi ... Rasla sem s tem, da so me ljudje poznali, a sem živela običajno življenje dijakinje, ki je dvakrat na mesec šla in posnela oddajo. Pozneje je prišla tista »ta velika televizija« večerna, ekskluzivna, razkošna, v kateri sem uživala, ker zelo rada delam v živo, ko se zgodi trenutek kulminacije ekipnega dela, magije, koncentracije, notranjega razburjenja, ker veš, da se bo zgodila oddaja. Nastopala sem z veseljem in veliko hvaležnosti."

prejšnji članek
Turška igralka za poročno darilo dobila razkošno vilo
Svet slavnih
Turška igralka za poročno darilo dobila razkošno vilo
naslednji članek
Ana Maria Mitić sinku Levu prepušča, da najde svojo pot
Svet slavnih
Ana Maria Mitić sinku Levu prepušča, da najde svojo pot