Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralka Judita Zidar v Istri ustvarja svoj mali raj

21. 8. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
Judita Zidar

Judita Zidar foto: Promo foto

Gledališka igralka, ki jo poznate tudi po vlogi v seriji Usodno vino, je skupaj s sinom kupila staro hiško v Istri.

Judita Zidar je že od nekdaj oboževala morje. Kar sedem let je imela v južni Istri v najemu hišo, da bi se zatrdno prepričala ali je sposobna imeti in koristiti vikend ter, kar je najpomembneje, ali zmore fizično poskrbeti za urejeno okolico. No, odločitev je nedavno padla, skupaj s sinom Blažem sta namreč kupila hiško s čudovitim istrskim vrtom, ki ga krasijo oljke in sadna drevesa.

"Zelo rada bi gledala morje, ampak nisem tako bogata, da bi si kupila nepremičnino v prvi ali drugi vrsti ob morju. In če ni modro, potem je tudi pogled na zeleno okolico zelo lep," je tekom klepeta za revijo Jana pojasnila igralka in dodala, da je zaradi epidemije kar nekaj časa trajalo, da so uredili vse papirje za nakup, potrebno pa je bilo pridobiti še kredit, kar jim je znova vzelo nekaj časa.

Judita Zidar foto: Šimen Zupančič

A je uspelo, Judita in Blaž sta uresničila načrte in postala lastnika hiše in vrta iz 70. let. "Naredila sta ju gospa in gospod sama. Potem je gospod umrl in je gospa tukaj živela sama 40 let. Temu primerno je bilo stanje hiše, saj je imela gospa ob prodaji že 96 let. So pa tukaj lešniki, fige, mandelj, kakiji, granatno jabolko, 13 oljk. Lani sem že pridelala dva litra svojega olja! Ker je olje moje, je seveda najboljšega okusa! (smeh) Imam ga samo za posebne priložnosti in za darilca po en deciliter ali dva. Zanimivo je, kako se zaljubiš v neke stvari. Oleandri mi prej niso bili všeč, zdaj pa so mi – zelo. Iz Ljubljane sem prinesla limonovce, ki sem jih imela na terasi, pa so se tam že malo mučili v koritih. Po mojem se že veselijo, da so prišli sem. Tukaj je res luštno. Prideš čez Črni Kal, pa je že druga klima!" je polna entuziazma pripovedovala Judita, ki ji pri urejanju okolice zelo pomaga njen brat. Slednji je prevzel skrb za košnjo že pri urejanju okolice pri prejšnji hiški, ki jo je imela Judita v najemu, saj ji to delo kljub volji in trudu ni šlo preveč  dobro od rok.

Judita Zidar je postala vikendašica foto: Šimen Zupančič

prejšnji članek
To so novi tekmovalci Kmetije - vam je kdo znan?
Resničnostni šovi
To so novi tekmovalci Kmetije - vam je kdo znan?
naslednji članek
Kmetija: Po požigu doma Janu zastrupili srnjačka Miška
Resničnostni šovi
Kmetija: Po požigu doma Janu zastrupili srnjačka Miška
#nasazenazenska
nasazenazenska