stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Z Barbaro že 10 let pišeta skupno zgodbo

27. 8. 2023; 07.00
Avtor: Teja Pelko / revija Lady
36_jure kopusar

Jure Kopušar in Barbara foto: Mediaspeed

Jureta Kopušarja poznamo kot izjemnega igralca in pevca skupine Viperstone, ti svoji ljubezni pa je izvrstno združil v pop-rock muzikalu Povodni mož, ki si ga bo mogoče znova ogledati čez nekaj dni v Križankah. Zasebno njegovo srce že deset let bije za Barbaro.

Jure Kopušar in njegova Barbara sta se spoznala v gledališču na njegovi premieri. Kot pravi Jure, je iskrica preskočila takoj, ko jo je zagledal, zagreta pa sta bila oba. Njega so pritegnili njeni lasje in pogled, njo njegova dobra energija. Prvo pobudo za zmenek je dal Jure. Preživela sta ga v Mačku, kjer sta se več ur pogovarjala predvsem o njegovi družini, saj ima več polbratov in del družine iz Argentine. Prva leta sta sicer zaradi Barbarinega študija v tujini razmerje gojila na daljavo, po njeni vrnitvi pa sta zelo hitro začela živeti skupaj. Gospodinjska dela imata enakovredno razdeljena. Nihče ne opravlja vedno določenega opravila, je pa Jure tisti, ki večkrat prime za kuhalnico. Najbolj jo razveseli, ko naredi domačo pico ali školjke na buzaro. Čeprav se izvrstno razumeta, seveda kdaj pridejo tudi kakšni spori glede malih vsakdanjih stvari, kot kam bosta dala tri nove rože, ki se jim Barbara ne more upreti in jih imata že več kot 25. Bojno sekiro sicer kmalu zakopljeta, sta si pa glede tega zelo različna. Jure priznava, da težko prizna poraz in požre ego. Po horoskopu je namreč lev, Barbara, ki je magistra znanosti, pa na zadeve gleda z znanstvenega vidika.

Z Artom je še lepše

Oba pa sta bila takoj na istih bregovih, ko je šlo za psa, in decembra 2018 sta v svoj dom sprejela irskega setra Arta. »Art nama je zelo obogatil življenje. Vsak dan se glasno smejeva njegovi nerodnosti in vragolijam. Dal nama je občutek odgovornosti. Od prvega dne, ko sva ga dobila, je družinski član,« poudarja igralec, ali bosta svojo družino povečala še za kakšnega člana ali članico, pa puščata odprto. Skupni čas ob večerih najraje preživljata ob ogledu filmov in serij, podnevi pa se sprehajata z Artom. Zelo rada pa tudi potujeta in raziskujeta svet. Če bi imela možnost, bi prepotovala celega, kar nekaj pa sta ga že videla. Destinacijo izbereta glede na to, koliko časa imata na voljo, običajno pa daljše zaradi Juretovega dela pridejo na vrsto poleti, ko gledališča zaprejo svoja vrata.

Navdušuje ju raznolikost

Letos sta se podala na Japonsko, saj ju navdušujejo popolnoma drugačne kulture od Zahoda in dobra hrana. »Imela sva se izjemno kljub neznosni vročini in vlagi, vendar naju je prevzel njihov način življenja, ki se popolnoma razlikuje od našega. Vsako potovanje naju sicer navduši na svojevrsten način: Bali naju je zaradi spiritualnosti in umetnosti, Islandija zaradi lepote narave, Afrika zaradi surovosti in spoznanja, kako velike razlike obstajajo med ljudmi,« našteva igralec. Najhujšo izkušnjo pa sta doživela v Indoneziji. »Ko sva načrtovala pot na otoke Gili, se je v neposredni bližini zgodil rušilni potres, ki sva ga občutila tudi midva, vključno s številnimi popotresnimi sunki v naslednjih dneh. Zadnje dni potovanja sva morala prilagoditi in bila ves čas v stanju pripravljenosti. Bilo je hkrati vznemirljivo in zastrašujoče,« se spominja Jure.

prejšnji članek
Jennie Garth ponosna mama treh lepotic
Svet slavnih
Jennie Garth ponosna mama treh lepotic
naslednji članek
Gaber K. Trseglav: Nič ni drugače, le desetletje sem zamenjal
Svet slavnih
Gaber K. Trseglav: Nič ni drugače, le desetletje sem zamenjal