profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tilen Lotrič po Hrvaški osvojil še Makedonijo

4. 9. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
Tilen Lotrič, Ohridfest 1

Tilen Lotrič je pod umetniškim imenom Angelo osvojil tudi Makedonijo. foto: Osebni arhiv

Slovenski glasbenik osvaja tuje festivale. Po dveh zmagah na Hrvaškem je zdaj kot prvi Slovenec zmagal tudi na makedonskem glasbenem festivalu.

Tilen Lotrič je v soboto pod umetniškim imenom Angelo nastopil na trideseti izvedbi glasbenega festivala v Ohridu - OhridFest. S svojo izvedbo pesmi Zauvjek moja je navdušil tako publiko kot strokovno žirijo. Neda Ukraden mu je recimo podelila vseh 12 možnih točk, kar je za Tilna zagotovo posebna čast, saj ne skriva, da je Neda ena izmed njegovih glasbenih vzornic in pevka, s katero si želi nekoč v karieri skupaj stati na odru. 

"Posebno doživetje, definitivno … s solzami v očeh," nam je po zmagi svoje občutek stisnil Tilen, ki je sploh kot prvi Slovenec osvojil nagrado Grand Prix, glavno nagrado žirije in publike. Ob tem nam je še razkril, da so se žiranti ves čas spraševali 'kdo je ta Angelo', saj se je Tilen v svoji sicer rodni Makedoniji sploh prvič predstavil pod katerimkoli imenom. Zaradi uspeha pesmi tako na Hrvaškem kot tudi zdaj v Makedoniji, nas je zanimalo, ali lahko pričakujemo tudi slovensko različico. Spomnimo: Pesem je bila v slovenski različici prijavljena na slovensko Popevko, a je bila takrat zavrnjena. 

Neda Ukraden je glasbeniku podelila vseh 12 točk. foto: Osebni arhiv

Na Tilna je ponosen tudi avtor glasbe Goran Šarac foto: Osebni arhiv

"Slovenske verzije ne bomo slišali … vse se zgodi z razlogom, če bi bila pesem sprejeta na popevko, verjetno danes s to pesmijo nebi slavili v Obridu," nam je o tem povedal glasbenik, ki se sicer že pripravlja na novo slovensko pesem. "Čez dva tedna prihaja moja nova pesem, v slovenščini … naslova še ne morem razkriti, lahko pa namignem da bodo ritmi hitri s pridihom glasbe Dominikanske republike (po mojem zadnjem dopustu) a vseeno z mojim prepoznavnim melosom in slogom."

Tilen je sicer s pesmijo Zauvjek moja, za katero je glasbo ustvaril Goran Šarac, besedilo je spisal Robert Pilepič, aranžma pa je delo Aleksandara Valenčića, že dvakrat slavil tudi na Hrvaškem. Konec meseca julija je namreč prepričal strokovno žirijo na festivalu na Korčuli, ki mu je podelila veliko nagrado festivala, novembra pa je slavil tudi na 19. izvedbi Darfesta. Pesem lahko slišite tudi na spodnjem videoposnetku. 

prejšnji članek
Oče Tanje Žagar vzor mnogim staršem
Svet slavnih
Oče Tanje Žagar vzor mnogim staršem
naslednji članek
Snemalci se utapljajo v delu, novi kmetje popolnoma brez filtra
Resničnostni šovi
Snemalci se utapljajo v delu, novi kmetje popolnoma brez filtra