Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tretja Michelinova zvezdica za Hišo Franko in šefinjo Ana Roš!

19. 9. 2023; 11.45
Avtor: PR / V.M.
Michelinova zvezdica

Ana Roš foto: Mateja Jordovic Potocnik, edit: V.M.

Chefinja Ana Roš in ekipa Hiše Franko ponosno sporočajo, da jo imajo - tretjo Michelinovo zvezdico. 'Smo lahko še boljši? Vedno. In to dokazujemo vsako leto,' pravi Roševa.

"Tretja Michelinova zvezdica je priznanje naši ustvarjalnosti, inovativnosti in predanosti kulinaričnemu ustvarjanju. Potrjuje, da smo izbrali pravo pot," so veseli kulinarični ustvarjalci Hiše Franko, ki ne skrivajo ponosa nad kuharico Ano Roš.

"Le tri leta zatem, ko je prestižni rdeči vodnik prišel v Slovenijo in Hiši Franko podelil dve zvezdici, nas je letos uvrstil med sam creme de la creme svetovne gastronomije, našo kuharico Ano Roš pa uvrstil v skupino peščice kuharic na svetu, ki jim je uspelo restavracijo pripeljati do 3. Michelinove zvezdice."

Ana Roš foto: Suzana Gabrijan

Ne spijo na lovorikah

A ekipa kot običajno ne bo počivala na lovorikah. Tovrstna priznanja jim namreč služi zlasti kot velika vzpodbuda za nadgrajevanje kulinarične zgodbe. "Tretja Michelinova zvezdica nas še bolj zavezuje k ustvarjanju izjemnih kulinaričnih trenutkov in dvigu standardov kakovosti. Obljubljamo, da vas bomo še naprej presenečali, a hkrati ostali zvesti naši filozofiji in ljubezni do doline Soče, od koder prihajamo."

Ana Roš: Najbolj pomembno je, da so gostje zadovoljni

 "To so sanje vseh članov družine Hisa Franko, ki so se pravkar uresničile. Mlada ekipa, ki trdo dela dan za dnem, leto za letom. Toda na koncu dneva nam je najbolj pomembno, da so gostje Hiše Franko zadovoljni. Nismo za vogalom in hvaležni smo za vsako dušo, ki si vzame čas, da se zapelje skozi divji svet doline Soče in uživa v naših čudovitih stvaritvah. Tudi pozimi, ko so prižgani vsi kamini, je restavracija naravnost čarobna. Smo lahko še boljši? Vedno. In to dokazujemo vsako leto. Malo rock@roll, malo funky, a zelo elegantna zgodba, naša zgodba na slovenskem skrajnem zahodu," pa je Roševa dejala ob novici o prejemu tretje Michelinove zvezdice.

prejšnji članek
Recept: Okusni zelenjavni žepki
Kulinarika
Recept: Okusni zelenjavni žepki
naslednji članek
Zvezda Botrov pri snemanju razpeta med utrujenostjo in smehom
Svet slavnih
Zvezda Botrov pri snemanju razpeta med utrujenostjo in smehom