pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Fehtarji polni presenečenj - ste slišali, kaj so naredili?

27. 9. 2023; 09.00
Avtor: PR/ V.M.
fehtarji

Fehtarji foto: Žan Zajc

Fehtarji so strašno simpatični fantje, ki vedno poskrbijo za obilo zabave na odrih. Nemalokrat presenetijo celo sami sebe! Preverite ...
Po mega uspešnici Schatzi, ki so jo Fehtarji med oboževalce poslali lani decembra, sedaj napovedujejo nekaj povsem nepričakovanega. Na Gospodarskem razstavišču pripravljajo doživetje za vse ljubitelje kakovostne slovenske glasbe in dobre zabave -  SCHATZI PARTI, ki ga bodo zaznamovale največje praznične in Apres-Ski uspešnice in številni gosti presenečenja. "Noreli bomo na Schatzija, cik cakali po plesišču, obuli pancerje, si pošiljali poljube, prižgali lučke in si objeti voščili polnoč s Silvestrskim poljubom. Čaka nas torej prava alpska žur romantika," povedo Fehtarji.

Fehtarji foto: Žan Zajc

"NASTALI SMO SPONTANO IN S SRČNIM NAMENOM"
Fehtarji so narodnozabavno glasbo brez dvoma spremenili v pravi rock'n'roll s harmoniko, njihov krog poslušalcev pa je vedno večji. "V glasbi je pomembna iskrenost in pristnost. Fehtarji smo nastali spontano in s srčnim namenom, z istim namenom tudi vztrajamo. Publika čuti, da se na odru zabavamo, da pridemo z veseljem, in to je bil tudi naš prvotni cilj," vedro povedo fantje.
Tako kot je spontano nastala skupina FEHTARJI, so se spontano zgodili tudi projekti, denimo TRAHTAR DRIVE IN, GOJZAR TANC, HELOUVIN in sedaj seveda SCHATZI PARTI. Vse tematsko obarvane koncerte spremlja kakovostno izvedena glasba z razširjeno glasbeno zasedbo, glasbeni gosti, svetlobni in drugi efekti, ki koncert spremenijo v pravo doživetje.

Fehtarji foto: Promo foto

"GLASBO ČUTIMO IN IZRAŽAMO NA EDINSTVEN NAČIN"
"Vsi štirje smo odraščali ob zvokih harmonike in prav ta v zgodbi Fehtarjev igra pomembno vlogo. Glasbo čutimo in izražamo na edinstven način. Spoštujemo prav vse zvrsti glasbe, ampak na koncu dneva se najraje vrnemo h korenimam. Ko smo pred nekaj meseci igrali v Vipavi, smo Fehtarji obudili starejšo skladbo Trnovska planota, mladi so jo z nami prepevali na ves glas in pred kratkim smo pesem zaradi tako neverjetnega odziva kot "one take" posnetek še posneli, oblekli narodne noše in predstavili "Ansambel Fehtarji" - spet nekaj, kar nismo načrtovali," povedo. Priredba ima tako na kanalu YouTube v samo sedmih dneh skoraj 50 tisoč ogledov, prav tako pa je že ves ta čas tudi na zavihku trending - dokaz, da mladi niso pozabili na slovensko glasbo in slovensko besedo.


prejšnji članek
Miro Todosovski hrepeni po družini in otroku
Svet slavnih
Miro Todosovski hrepeni po družini in otroku
naslednji članek
Potep z Leo: Ajda Mlakar našla ljubezen
Svet slavnih
Potep z Leo: Ajda Mlakar našla ljubezen