Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Trezni, prizemljeni fantje: Joker out se še vedno čudijo veliki slavi

12. 10. 2023; 11.00
Avtor: V.M.
JOKER OUT DRUŽENJE (7)

Fantje iz zasedbe Joker Out foto: Vita Orehek

Člani zasedbe Joker Out kljub izjemnemu uspehu doma in v tujini ne živijo razvratnega življenja rokovskih legend. Nasprotno.

»Ne moreš se iti rokenrola, biti predan muziki, koncertom, potovanjem, če si konstantno pod vplivom kakršnihkoli substanc (droge, alkohol). To res ne gre, ker človeško telo niti um nista narejena za to, da se zoperstavljata takim naporom, nespanju, užitkom, dopaminu,« meni Bojan Cvjetićanin, ki je skupaj z Nacetom za revijo Jana poklepetal o nepričakovani razsežnosti slave, ki je tako velika, da je niti sami ne morejo ozavestiti. Fantom skupine Joker out je namreč uspel osupljiv preboj v svet, v zadnjih mesecih so denimo igrali na lastnih razprodanih koncertih na Irskem, v Veliki Britaniji, na Finskem, Norveškem, pa v Beogradu, Zagrebu, na Dunaju, decembra je pred njimi Amsterdam, Madrid, Barcelona ...

Največja noč skupine Joker Out je v Areno Stožice privabila 12 tisoč obiskovalcev-. foto: Mediaspeed

»Ko se stvari samo dogajajo, si v tem ciklu in niti ne ločuješ enega vrha od drugega, tako da potrebujemo malce padca, da začnemo za nazaj dojemati, kaj zares to je. Ker je res lepo. Bili smo v mestih in državah, kjer sploh še nismo bili, pa smo bili zdaj – zato, da igramo na lastnem razprodanem koncertu. Absolutno si nismo mislili, da se nam bo kdaj kaj takega zgodilo,« je pojasnil Bojan, ki se čudi odzivom ljudi v tujini, ki jih prepoznavajo na ulicah.

Joker Out foto: Vita Orehek Photography

»To je kar bizarno. Mislim, da na tej nordijski turneji zares nismo nikamor šli, ne da bi nas vsaj nekdo prepoznal – bodisi na vlaku, ulici, v restavraciji, letališču. Kultura tujih oboževalcev je malce drugačna, saj se kar nekako pripravijo na srečanja z nami – na primer vedo, kdaj bomo na letališču, in nas pričakajo z darili, ne pridejo se zgolj fotografirat z nami. Prinesejo naše majice, različne izdelke v podpis, obdarujejo nas. Veliko stvari oboževalci sami ustvarijo – zapestnice, lutke, ogromno je risb, ročnih del; doma imam dva spletena šala Joker out,« je razložil Cvjetićanin, ki je pojasnil še, kako je biti slaven na domačih tleh.

»Fajn je hoditi po slovenskih ulicah. Čisto vedno nas pa prepoznavajo, to je dejstvo, v trgovinah to ni tako neugodno, kot je lahko na kakšni pijači, ko imaš nenehno občutek, da nekdo zraven vleče na ušesa.«

Intervju si lahko preberete v reviji Jana, št. 41.

Člani zasedbe Joker Out. foto: SR/M24

Joker Out foto: Vita Orehek

Joker Out foto: Vita Orehek Photography

prejšnji članek
Kmetija: Tamara v šovu zadržuje svoja prava čustva?
Resničnostni šovi
Kmetija: Tamara v šovu zadržuje svoja prava čustva?
naslednji članek
Na oder Talentov prihaja obraz šova Ljubezen po domače
Resničnostni šovi
Na oder Talentov prihaja obraz šova Ljubezen po domače