Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dražen Zečić se je spraševal, kdo ga v Sloveniji sploh posluša

26. 10. 2023; 10.30
Avtor: K.M.
38_drazen zecic 2

Dražen Zečić z največjim veseljem nastopa v Sloveniji. foto: Luka Švigelj

Legendarni splitski pevec se letos v Maribor vrača že s svojim jubilejnim dvajsetim koncertom. Ob tem iskreno priznava, da se je od njegovega prvega nastopa spremenilo veliko. Predvsem velikost občinstva.

Hrvaški glasbenik Dražen Zečić je pred več desetletji svojo kariero v resnici začel kot avtor besedil, za glasbenike kot so Mate Bulić, Zlatko Pejaković in Mate Mišo Kovač, nato pa je počasi začel ustvarjati tudi svojo bogato kariero. Pesmi kot so Nitko nema dva života, Kad preko mora, Sve je zbog nje,  Pokidat ću lance sve in druge pa so se z leti uvrstile na številne lestvice najbolj priljubljenih pesmi tako v domači Hrvaški kot tudi v Sloveniji. Njegove pesmi so znane po romantičnih besedilih in melodijah, ki so jih vzljubili mnogi, zato še naprej polni številne dvorane in druga koncertna prizorišča. 

Dražen Zečić je zapel za gledalce in poslušalce Aktuala. foto: Luka Švigelj

Jubilejni koncert v Mariboru 

Dražen se letos tako že dvajsetič vrača v Maribor, kjer bo svoj jubilejni koncert izvedel v petek, 17. novembra, v Dvorani Tabor. Ob tem pa ne skriva, kako zelo se je njegovo glasbeno življenje v Sloveniji od prvega nastopa pa do danes spremenilo. "V Maribor se vračam že dvajset let, saj sem imel tam tudi svoj prvi nastop v Sloveniji na povabilo gospoda Bojana Belna, ki je imel takrat v Mariboru svojo diskoteko. Ob neki priložnosti ga je moj menedžer pripeljal na nek moj nastop v Zagrebu in me je Belna povabil v Maribor. Takrat sem si rekel, le kdo me bo v Sloveniji poslušal. In res je prišlo na moj prvi nastop le 50 ljudi, na drugega naslednje leto 250. Tretje leto jih je bilo že 1000 in potem smo se iz diskoteke selili v Dvorano Tabor," pove Zečić, ki za letošnji koncert pripravlja nekaj posebnega. "Poleg moje Grupe Banana se mi bo na odru pridružil tudi Orkester Josipa Cvitanovića." 

Zaradi vse tradicije, ki jo Dražen ima v Mariboru, ni presenetljivo, da so tri tedne po koncertu na voljo samo še zadnje vstopnice. Število le-teh pa je seveda omejeno, zato pohitite s svojim nakupom. >>KLIKNITE TUKAJ<<

Največji oder v Sloveniji

Dražen Zečić in voditeljica Martina Švab. foto: Luka Švigelj

Če boste legendarnega splitskega pevca v Mariboru zamudili, pa to ne bo njegov zadnji letošnji nastop v Sloveniji. Skupaj s številnimi drugimi glasbenimi kolegi (Tanja Žagar, Davod Borno, Goran Karan, Klapa Kampanel in drugi glasbeni gostje), bo namreč v petek, 1. decembra, nastopil tudi na 16. Aktualovem rojstnem dnevu. "Priznam, da se nastopa zelo veselim, mi je pa malo žal, ker bomo imeli zaradi velikega števila nastopajočih omejene minute na odru. Zelo rad bi publiki predstavil vsaj eno svojo novo pesem, če mi bo čas dopuščal. Sicer pa obljubljam, da bom zapel vsaj nekaj svojih največjih uspešnic," še obljublja glasbenik. 

prejšnji članek
To je razlog, da talentka Zala doma pomaga delati
Resničnostni šovi
To je razlog, da talentka Zala doma pomaga delati
naslednji članek
Ali drži, da prihaja v Kmetijo legendarni Franc?
Resničnostni šovi
Ali drži, da prihaja v Kmetijo legendarni Franc?