pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Manj svečk za manj grobov: Z akcijo na pomoč prizadetim v poplavah

26. 10. 2023; 04.00
Avtor: STA
manj-svečk-za-manj-grobov

S tovrstnimi akcijami so v preteklih letih zbrali več kot pol milijona evrov. foto: Manj svečk za manj grobov

Namen akcije je zmanjšati količino sveč na pokopališčih v času 1. novembra in zbrana sredstva preusmeriti v dobrodelne namene. Sredstva bodo med drugim letos namenjena prizadetim v poplavah.

Fundacija Svečka bo ta teden v 27 slovenskih krajih znova organizirala ekološko-humanitarno akcijo Manj svečk za manj grobov.

"Obiskovalce pokopališč bomo osveščali o pomembnosti racionalne potrošnje sveč, cvetja in drugih izdelkov s kratko življenjsko dobo, ki predstavljajo veliko obremenitev za okolje," so pri fundaciji zapisali v sporočilu za javnost.



Kot so pojasnili, bo tudi letos mogoče darovati prispevke, v zameno pa bodo darovalci prejeli zastavico sočutja, kamenčke in druge simbolične predmete, s katerimi se bodo lahko okolju prijazno poklonili spominu na preminule. S tovrstnimi akcijami so v preteklih letih zbrali več kot pol milijona evrov.

V projektu sodeluje 150 organizacij in več kot 500 prostovoljcev iz vse Slovenije. foto: Manj svečk za manj grobov

V projektu sodeluje 150 organizacij in več kot 500 prostovoljcev iz vse Slovenije. Fundacija bo vsa zbrana sredstva namenila prejemnikom iz krajev, ki sodelujejo v projektu, in sicer bodo namenjena za nakup medicinskih pripomočkov ter za zdravljenje bolnih in življenjsko ogroženih.

"V letošnjem letu so upravičeni prejemniki tudi osebe in organizacije, ki so bile prizadete v poplavah," so zapisali in dodali, da bodo sredstva namenjena tudi za nakup reševalne opreme za posredovanje ob poplavah. Po njihovih navedbah pa bo več krajev v Sloveniji sredstva namenilo za razvoj genetskega zdravila za deklico Karolino.

Tudi letos Slovenci lahko prižgejo virtualno svečko prek SMS-sporočila. Pošljejo lahko ključno besedo SVECKA5 na 1919 in s tem prispevajo pet evrov v dobrodelne namene. To lahko storijo uporabniki mobilnih storitev operaterjev Telekom Slovenije, A1, T2 in Telemach, so zaključili.

prejšnji članek
Spremenite svoj dom v temačno kraljestvo
Življenjski slog
Spremenite svoj dom v temačno kraljestvo
naslednji članek
Novi trendi, novi viri požarov
Življenjski slog
Novi trendi, novi viri požarov