Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Savina Atai: Zdravniki so mi rekla, da verjetno ne bom preživela noči

7. 11. 2023; 09.28
Avtor: K.M.
savina atai

Savina Atai foto: arhiv Lady

Savina je s sledilci delila skoraj tragično izkušnjo, ki jo je doletela leta 2019. Zastrupila se je namreč z ogljikovim monoksidom ...

"31. marca 2019 so mi zdravniki v bolnišnici na Kreti rekli, da verjetno ne bom preživela noči. Poslovila sem se od svojih najdražjih in po devetih letih poklicala mamo za slovo. Moja Irena se je vkrcala na letalo in sredi noči priletela na mojo stran. Po 24 urah nenehnih testiranj, med katerimi sem se borila s povišano telesno temperaturo, ki je poskočila krepko nad 39°C in nenadzorovanim uriniranjem krvi, potem ko sem bila preslaba, da bi me s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Atenah, so zdravnice končno ugotovile, kaj je bilo narobe z mano. Preživela sem grozno zastrupitev z ogljikovim monoksidom in bakterijsko okužbo e-coli, ki se je razširila po mojem telesu" je na družbenem omrežju zapisala Savina. 

Bakterijo je dobila od pasjega mladička ki ga je našla na plaži, ogljikov monoksid pa je uhajal v njeni novi pisarni. Temu so sledile še alergije na antibiotike. Dva dneva kasneje se je njeno telo odzvalo na zdravljenje in se v rekordnem času regeneriralo. Nato je sledilo hitro okrevanje, saj je Savina 8. aprila že pristala v New Yorku. Še bolj zanimivo pa je, da je tri dni kasneje tam spoznala svojega zdajšnjega moža Garretta. Kljub hitremu okrevanju pa je zastrupitev z ogljikovim monoksidom na njej in njenem telesu pustila posledice. Kar štiri leta je telo rabilo, da se je končno zadosti regeneriralo, še vedno pa potrebuje nekaj dela, da bo Savina takšna, kot je bila pred štirimi leti. 

prejšnji članek
Fenomen Rifle prejel nagrado za življenjsko delo
Svet slavnih
Fenomen Rifle prejel nagrado za življenjsko delo
naslednji članek
Razkrito, kje se že leto dni 'skriva' Jasna Kuljaj
Svet slavnih
Razkrito, kje se že leto dni 'skriva' Jasna Kuljaj
#nasazenazenska
nasazenazenska