pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Andrej Škufca praznuje abrahama

25. 11. 2023; 11.23
Avtor: K.M.
Andrej Škufca

Andrej Škufca foto: Bor Slana/Pop TV

Slovenski plesalec in žirant šova Slovenija ima talent praznuje 50. rojstni dan.

Andrej Škufca, rojen 25. novembra 1973 v Ljubljani, je eden najbolj prepoznavnih slovenskih plesalcev. Njegova plesna kariera je zaznamovana z dolgoletnim uspešnim sodelovanjem s Katarino Venturini. Med letoma 1990 in 2008 sta Škufca in Venturini predstavljala najuspešnejši slovenski plesni par. Njune predstave so bile znane po tehnični dovršenosti in umetniški izraznosti, s čimer sta si pridobila občudovanje tako domačih kot mednarodnih plesnih krogov.

Poleg svojih plesnih dosežkov je Andrej Škufca tudi priljubljena medijska osebnost. Svoje znanje in izkušnje je delil kot žirant v različnih televizijskih oddajah, med drugim v priljubljenem šovu Zvezde plešejo. V letošnji sezoni pa se je pridružil še ekipi šova Slovenija ima talent. Njegova prisotnost v teh oddajah je pripomogla k popularizaciji plesa v Sloveniji.

V zasebnem življenju je Andrej Škufca srečno poročen. Njegova žena, Melinda Törökgyörgy Škufca, je prav tako izvrstna plesalka. Par je v javnosti znan po svoji skladnosti in harmoniji, kar se odraža tudi v njunem skupnem nastopanju. Njuna poroka je bila opisana kot sanjska, kar priča o globoki povezanosti, ki jo delita. Andrej Škufca je s svojo predanostjo plesu in umetniškim dosežkom pomembno prispeval k slovenski plesni sceni, hkrati pa je s svojo karizmo in talentom navdihnil mnoge mlade plesalce.

prejšnji članek
Nenavadno vroč konec novembra v Celju
Svet slavnih
Nenavadno vroč konec novembra v Celju
naslednji članek
Peklenskih sedem mesecev Nine Ivanič
Svet slavnih
Peklenskih sedem mesecev Nine Ivanič