marjan šarec, robert golob
Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško življenje, Golob brez težav sprejme kritiko opozicije

Robert Golob
Necenzurirano

Banke so nas strašile pred Golobovim davkom, zdaj pa tolčejo rekorde

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sašo Avsenik uspešno nadaljuje dedkovo tradicijo

6. 12. 2023; 06.15
Avtor: K.M.
Sašo Avsenik

Sašo Avsenik foto: Promocijski material

Vnuk Slavka Avsenika je spet presenetil.

Sašo Avsenik je skupaj z njegovim ansamblom nosilec dragocene glasbene dediščine, ki jo je Slovencem zapustil legendaren Slavko Avsenik. Po jubilejnem letu, ko je Avsenikova glasba praznovala 70 let in med drugim odmevala po dvoranah v Avstriji, Nemčiji in na festivalu pred 15 tisoč ljudi, njegov vnuk napoveduje največji koncert Ansambla Saša Avsenika do sedaj.

70 let Avsenikove glasbe foto: Žan Zajc, Innea studio

V nedeljo so člani Ansambla Saša Avsenika na svojih družbenih omrežjih oboževalcem zaupali, da prihaja nekaj velikega. Na oder mogočne Hale Tivoli, ki jo je že večkrat razprodal Ansambel Bratov Avsenik, bo sedaj stopila tudi mlajša generacija. Ansambel Saša Avsenika bo namreč 7. 12. 2024, torej drugo leto, z razširjeno glasbeno zasedbo v Hali Tivoli pričaral zimsko pravljico - večer najlepših prazničnih melodij. Vstopnice lahko kupite TUKAJ. Koncert bodo dva tedna kasneje, 21. 12. 2024 ponovili še v Dvorani Tabor. "Veselimo se obujanja in ustvarjanja novih glasbenih spominov," povedo člani Ansambla Saša Avsenika, ki pa ob koncu tega leta pripravljajo še CD s posnetki koncerta "Ne sveti zvezda v noč svetleje," ki se je lani odvil na velikem odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma, ko je Ansambel Saša Avsenika tam razprodal kar dva zaporedna koncerta.

70 let Avsenikove glasbe na Ljubljanskem gradu foto: Žan Zajc, Innea studio

Da je Avsenikova glasba večna, je Ansambel Saša Avsenika dokazal že mnogokrat. Njihova glasba, ki združuje tradicijo s sodobnostjo, povezuje generacije in nadaljuje bogato Avsenikovo zapuščino. Letošnje leto, ki je bilo za Ansambel Saša Avsenika rekordno, je minilo v znamenju 70 obletnice Avsenikove glasbe. Igrali so po največjih Avstrijskih mestih, polnili dvorane v Nemčiji in nastopili na festivalu Woodstock der Blasmusik pred 15 tisoč ljudmi.

"Pravljična mesta, mogočne dvorane in ljubezniva publika so zaslužni, da smo nazaj v Slovenijo prinesli prelepe glasbene spomine," pove Sašo Avsenik. V Sloveniji so jubilejno leto proslavili skupaj z Gregom in Moniko Avsenik s serijo 15 koncertov. Vrhunec le teh se je zgodil na Ljubljanskem gradu. Prav tako so z glasbo oboževalce razveseljevali v več slovenskih krajih, ko so polnili prizorišča veselic. 

Po lanskoletni uspešnici "Ena bolha za pomoč," ki je tako rekoč stresla slovensko glasbeno sceno in ima na portalu YouTube skoraj 5 milijonov ogledov, je Ansambel Saša Avsenika v letošnjem letu izdal še nemški in slovenski CD, pred kratkim pa so izdali tudi novo polko "Sanjajo dekleta," ki je v celoti nastala v zamejstvu.

prejšnji članek
Revija Time za osebnost leta izbrala Taylor Swift
Svet slavnih
Revija Time za osebnost leta izbrala Taylor Swift
naslednji članek
Oto Pestner je tokrat moči združil z mlado Sašo Češnjek
Svet slavnih
Oto Pestner je tokrat moči združil z mlado Sašo Češnjek