pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dejan Krajnc praznoval 30. rojstni dan in oboževalcem podaril darilo

18. 12. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
VR VESELJAK - DEJAN DOGAJA- FOTO Riana Solar_-12

Dejan na Veseljaku foto: Veseljak/Riana Solar

Včeraj je okrogli jubilej praznoval glasbenik Dejan Krajnc, s prijatelji pa je proslavil že v soboto zvečer. Kaj pa ob 30. rojstnem dnevu podarja oboževalcem?

Glasbenik Dejan Krajnc, ki nastopa tudi pod imenom Dejan Dogaja, je včeraj vstopil v novo desetletje. Pred točno trideset leti se je namreč rodil materi Nives in očetu Dragu. Odraščal je v glasbeni družini, njegov oče Drago Krajnc je bil kitarist in pevec v narodnozabavnem ansamblu Vigred. V osnovni šoli je obiskoval ure klavirja, pozneje pa vzporedno še ure klarineta. Za klarinet ga je navdušil družinski prijatelj Franjo Maček iz Alpskega kvinteta. Hodil je na umetniško gimnazijo v Velenju, glasbena smer, klarinet. Končal je torej nižjo in srednjo glasbeno šolo klarineta. Po srednji šoli se je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani (klarinet).

Dejan je bil med letoma 2012 in 2021 pevec in klarinetist zasedbe Poskočni muzikanti. Skoraj tri leta pa že nastopa kot solo izvajalec pod imenom Dejan Dogaja. Ustvarja pa tudi glasbo za otroke. Dan pred rojstnim dnem je na družbenem omrežju razkril, da je že včeraj proslavil z najbližjimi in tudi srčno izbranko Kiaro Has, a dodal: " ... smo se že naprej zmenili, da je zabava brez fotografa."  Tako bodo njegovi oboževalci namesto v utrinkih zabave za 30. rojstni dan že danes lahko uživali v Dejanovi novi glasbi. " ...že 3. leto tradicionalno, točno na moj ROJSTNI DAN."

Dejan je tako včeraj javnosti predstavil novo pesem Jasmin, ki jo spremlja tudi videospot. Gre za pesem Jasmin. Sicer gre za delo slovenskega pesnika, prevajalca in narodnega heroja Karla Destovnika Kajuha. "V lanskem letu sem na pobudo Festivala Kajuh, ki je potekal v Šaleški dolini posnel uglasbeno verzijo ene izmed njegovih pesmi, in jo v živo izvedel na koncertu Za en večer, ki se je zgodil v čast 100 letnice rojstva Karla Destovnika - Kajuha Pesem mi je zlezla pod kožo do te mere, da sem zanjo posnel tudi glasbeni videospot, in jo danes poklanjam vsem vam," je svojo odločitev pojasnil Dejan. 

prejšnji članek
Melani Mekicar priznala, da sta si z Blažem popolnoma različna
Svet slavnih
Melani Mekicar priznala, da sta si z Blažem popolnoma različna
naslednji članek
Znani Slovenci žurali na velikem koncertu Nine Pušlar
Svet slavnih
Znani Slovenci žurali na velikem koncertu Nine Pušlar