zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Hči Jurija Součka: Imamo občutek, da Slovenija žaluje z nami

19. 1. 2024; 01.00
Avtor: K.M.
JURIJ SOUCEK-6

Jurij Souček foto: Primož Lavre

Na družbenem omrežju se je pokojnega očeta spomnila njegova hči Hana in ob tem delila številne zasebne utrinke.

Slovenijo je v sredo pretresla vest, da se je zavedno poslovil legendarni dramski, filmski in televizijski igralec ter glas številnih pravljic in risank Jurij Souček. Njegova hči, sicer tudi najmlajši njegov otrok, iz zakona z operno pevko Mileno Morača, je na družbenem omrežju potrdila, da bo luč sveta kmalu ugledala njegova avtobiografija, ki jo je Jurij pisal v letih pred smrtjo. Ob tem se je v imenu svoje družine zahvalila vsem za lepe misli in potrdila kraj in datum pogreba. 

Italijanka v Alžiru foto: Mediaspeed

Tudi gospod Jurij Souček ter njegova srčna izbranka gospa Milena Morača sta si ogledala predstavo foto: MEDIASPEED

"Hvala za lepe misli. V tej žalosti imamo občutek, da Slovenija žaluje z nami. Zapustil nas je izjemen človek, velik umetnik, dragi oče in ljubeči mož. V tolažbo nam je lahko edino to, da vem, da bo še naprej živel skozi svoj legendaren opus, da se je s svojim delom dotaknil več generacij in da bo njegov glas še naprej odzvanjal skozi pravljice, šansone, gledališke in radijske igre. O njegovem življenju se bo še lahko bralo v knjigi, avtobiografiji, ki bo izšla kmalu. Je bil in še je globoko ljubljen," je Hana Souček Martinc zapisala na družbenem omrežju. Pod zapis pa so podpisani še njen mož in njuna hči ter Jurijeva žena in Hanina mati Milena Morača. 

Pogreb bo sicer v torek, 23. januarja, ob 14. uri na Plečnikovih Žalah, od 9. naprej bo v kapelici sv. Jurija. Žalna seja v Mestni hiši v Ljubljani bo dan prej, ob 13. ure dalje, komemoracija SNG DRAMA Ljubljana pa 14. 2. ob 17.00.

Hana je sicer najmlajša od štirih Jurijevih otrok. Iz prejšnjih razmerij ima še Igorja, Roka in Jurko. Celotni družini še enkrat izrekamo globoko sožalje. 

prejšnji članek
Vsakodnevna uporaba cvetnega prahu
Moda&Lepota
Vsakodnevna uporaba cvetnega prahu
naslednji članek
Smrt v življenju zvezdnika serije Dobri zdravnik
Svet slavnih
Smrt v življenju zvezdnika serije Dobri zdravnik
#nasazenazenska
nasazenazenska