nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenci suvereno ubranili naslov svetovnih prvakov v poletih

28. 1. 2024; 03.52
Avtor: K.M.
Smučarski skoki, smučarski poleti

Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc in Domen Prevc v Kulmu. foto: Profimedia

Slovenska reprezentanca v sestavi Domen in Peter Prevc, Lovro Kos in Timi Zajc je v Kulmu osvojila naslov svetovnih prvakov v smučarskih poletih.

Slovenska ekipa je poskrbela obliž na rano včerajšnjemu tretjemu mestu Timija Zajca. Vsi štirje fantje so z odliko opravili vse današnje polete in ves čas skrbeli, da so ostajali v ospredju. Za visoko prednost, 43,1 točk,  je z dobrim poletom v svoji skupni finalnih poletov poskrbel že Domen Prevc in s tem nekako nakazal, kakšen bo tudi končen razplet. Seveda pa je moral svoje opraviti še osmoljenec vetrovnih razmer na posamični tekmi Timi Zajc. Slednji je tudi zaključil letošnje svetovno prvenstvo v poletih in s sicer kratkim poletom potrdil zmago. 

Slovenci so sicer vodili vse od tretje skupine prve serije. Na tretje mesto je sicer priletela reprezentanca Nemčije, drugi so bili Avstrijci, ki so domov sicer odnesli zlato kolajno s posamične tekme (Stefan Kraft). Letalci so s tem tudi ubranili naslov svetovnih prvakov v poletih iz leta 2022, ko so slavili v norveškem Vikersundu. Takrat je namesto Lovra Kosa tekmoval nesrečno poškodovan Anže Lanišek.

prejšnji članek
Fengshui: Kateri položaj postelje najboljše vpliva na vas?
Zdravje
Fengshui: Kateri položaj postelje najboljše vpliva na vas?
naslednji članek
Je za odvečne kilograme kriva počasna presnova?
Zdravje
Je za odvečne kilograme kriva počasna presnova?