zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Iskreni Janez Bončina - Benč presenetil, kako ima doma

4. 2. 2024; 10.00
Avtor: Te.P. / revija Lady
janez bončina - benč

foto: Mediaspeed

Janez Bončina - Benč priznal, da se ne znajde najbolje ... Preverite, zakaj je skozi okno poletela hrana, nekoč tudi ponev ...

Janez Bončina - Benč je izvrsten glasbenik, v kuhinji pa se ne znajde preveč dobro. »Sin Lun me vedno zafrkava, da so moja glavna hrana mehiške palčke. Res jih imam rad. Zame je to tortilja in jaz imam rad to hrano, Lun pa mi pravi, da je tisto, kar jaz jem, burek s fižolom,« razkriva Benč, ki sicer pri jedeh ni preveč izbirčen. Najraje ima stvari na žlico, pripravijo pa mu jih Lun, ki je odličen kuhar, ali pa njegovi prijatelji.

»Vsak od njih je specialist za neko stvar in res zelo uživam v njihovih jedeh. Sploh ne vem, kdaj sem si nazadnje doma kaj bolj konkretnega pripravil. Saj je boljše, da ne. Imam nekaj prijateljev, ki so strastni ribiči, in pred leti mi je eden od njih prinesel krasni dolgi postrvi. Zahvalil sem se mu, ker nisem želel biti nevljuden in mu povedati, da jih nimam kje speči, saj sem imel samo eno ponvico za jajca, in da ne vem, kako bi to naredil. Pa sem vzel škarje in malo rep odstrigel pa pri glavi, tako da je šlo v ponvico, ter zapekel, preostalo pa vrgel čez okno in kmalu slišal ljudi preklinjati: 'Kaj mečete, banda hudičeva?!' Dobro, da ta moj prijatelj ne bere toliko revij, ker če bo izvedel, da sem mu uničil ulov, potem se mi ne piše dobro. Pozneje sem imel še eno manjšo vajo, pa sem kar celo ponev čez okno vrgel, ker sem vse zažgal, saj sem šel nekaj gledat in sem pozabil, da pečem. Kadar pride Lun do mene, vedno pogleda v stanovanje, ali je slučajno kakšen ogenj še kje prižgan ali kaj podobnega. Nisem ravno za kuhinjo rojen, moram reči. Saj počasi se bom naučil,« obljublja 75-letni Benč. Svoje pevske in kitarske sposobnosti pa bo na dan žena pokazal v Cvetličarni, na odru pa se mu bo pridružila tudi njegova glasbena skupina September.

»Mladost je bila lepa, a tudi starost je čisto v redu. Veliko stvari še nisem preizkusil in prav zanima me, kaj se mi bo dogajalo pri sedemdesetih, osemdesetih,« pravi Benč.

»Mladost je bila lepa, a tudi starost je čisto v redu. Veliko stvari še nisem preizkusil in prav zanima me, kaj se mi bo dogajalo pri sedemdesetih, osemdesetih,« pravi Benč. foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Igralka Tina Vrbnjak srečna v objemu družine
Svet slavnih
Igralka Tina Vrbnjak srečna v objemu družine
naslednji članek
Raiven - glasbena čarovnica, ki potrebuje dramo
Svet slavnih
Raiven - glasbena čarovnica, ki potrebuje dramo