Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Avsenikova vnukinja o svojem odnosu z Anžetom Langusom

25. 2. 2024; 06.00
Avtor: Revija Lady
Anže Langus

Anže Langus in Monika Avsenik foto: pr

Anže Langus in Monika Avsenik si želita, da bi jima bilo vedno tako lepo, kot jima je zdaj.

V času, ko ljubezen ni le čustvo, temveč tudi melodija, ki združuje srca, je zgodba o glasbeniku Anžetu Langusu Petroviću, znanem tudi kot Dagi, in Moniki Avsenik, vnukinji legendarnega Slavka Avsenika, prava ljubezenska poezija. Njuna ljubezenska zgodba, ki združuje izjemna glasbena talenta, je dokaz, da je ljubezen močnejša, ko se deli skozi strast do glasbe, kot rada poudarita Monika in Anže, ki skupaj ne le ohranjata bogato glasbeno tradicijo, temveč tudi pišeta nove melodije svoje ljubezni, ki bo zagotovo odmevala skozi čas.

Kot pravi priljubljeni glasbenik in basist v skupini Jana Plestenjaka, je ljubezen do glasbe tisto, kar ga žene naprej, in ob Moniki je našel sozvočje, ki ga spremlja na vsakem koraku njune skupne poti. Zaljubljena golobčka sta celo posnela že več duetov, kot so Tisoč polnoči, K pa zdej, In spet srce poleti in drugi, ob tem pa priznata, da je izvrstno sodelovati z nekom, s katerim si tudi v zasebnem življenju povezan. »Z Moniko mi je to početi tako naravno kot vsaka druga stvar, ki jo počneva skupaj. Vedno sem imel rad žensko-moške duete, posebno dobro in lepo se mi je zdelo, če pari, ki so tudi v zasebnem življenju partnerji in se imajo radi, lahko zapojejo skupaj dvoglasno. Kadar delava z Moniko, je lepo, in želim si to nadaljevati, morda nekoč skupaj posneti božično ploščo duetov,« je povedal zaljubljeni glasbenik, ki je več kot očitno našel svojo muzo v Avsenikovi vnukinji. Za Moniko in Anžeta je vlogo kupida odigral glasbenik Rok Golob.

»On je kriv, da sem se takrat zaljubil v postavno 23-letno Moniko. To se je zgodilo na projektu Simfonična ekstaza, pri katerem je sodeloval tudi Perpetuum Jazzile, kjer je pela Monika. Zanjo sem sicer vedel že prej, a se najine poti niso nikoli križale. Na Ekstazi pa sva se bolj povezala. Beseda je dala besedo in počasi sva postala nerazdružljiva. Res nama je lepo. Za ljubezen ni pravil in ne recepta. Preprosto se mora poklopiti in priti pravi odmerek vsega. Midva sva vesela vsakič, kadar se vidiva. Najina zveza je produktivna, lepa in čista. Vse življenje sem čakal, da se mi zgodi nekaj takega,« razkriva Dagi, ki skupaj z Moniko že nekaj časa tudi skupaj živi pod eno streho v Begunjah.

»Kadar sva skupaj, je vedno lepo, zato uživava tudi v prostem času. Rada greva na kak izlet, sprehod, na hrib ali preprosto samo lenariva. Veliko se pogovarjava o vsem, ob Moniki pa želim biti še boljši. Kadar je poleg mene, postanem boljši človek. To dobro vpliva na razvoj umetnika pa tudi osebnosti. Želim si, da bi nama bilo še naprej tako lepo,« še pove glasbenik, pevka pa doda: »Srečo imava, da sva oba v glasbenem svetu, saj je to tudi najin velik skupni interes in si, po pravici povedano, ne predstavljam, kako bi bilo, če ne bi bila oba vpeta v glasbo. Seveda pa imava tudi oba še svoje projekte in čas zase, brez tega pač ne gre. Kdaj je treba iti sam v naravo, predihati stvari in imeti svoj mir. Midva znava oba vidika dobro izkoristiti, zato sva tudi tako sinhrona v najini zvezi.«

prejšnji članek
Ana Petrič: Veseli me, da se je začelo govoriti o starejših
Svet slavnih
Ana Petrič: Veseli me, da se je začelo govoriti o starejših
naslednji članek
Miha Deželak o ženi: Irena je drugi del mene
Svet slavnih
Miha Deželak o ženi: Irena je drugi del mene