zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skupina Booom! v San Marinu na koncu na petem mestu

25. 2. 2024; 11.17
Avtor: K.M.
Booom!

Booom! foto: Promocijski material

Slovenska skupina na Evroviziji ne bo zastopala San Marina. So pa fantje vseeno osvojili zavidljivo in hvale vredno končno mesto.

Slovenska skupina Booom!, ki jo je javnost spoznala v šovu Slovenija ima talent, je včeraj nastopila v finalu izbora za predstavnika na Evroviziji San Marina. Fantje Luka Cvetičanin, Matevž Derenda in Patrik Mrak so navdušili s pesmijo Dance like This, a na koncu osvojili končno peto mesto. Med sedemnajstimi nastopajočimi je na koncu slavila španska zasedba Megara s pesmijo 11:11. Fantje so  za seboj pustili tudi vabljene ikone, kot so Corona, Ice MC, Marcella Bella in Jalisse. 

"Bili smo resno v igri za zmago. Kot neznana skupina iz Slovenije, ki se je tik pod vrh prebila med skoraj 800 kandidati iz cele Evrope in Avstralije. Španska Megara - ki smo jo premagali v polfinalu - si je zmago absolutno najbolj zaslužila, saj ima do potankosti izdelan nastop, vreden velikega odra v Malmöju. Presenetljivo tega niso prepoznali španski selektorji, ki je sploh niso uvrstili na festival Benidorm. V San Marinu pa so dramatičnost najbolj gradili na vprašanju ali se bo ikonična Loredana Berte, ki ji v več kot ducat poskusih ni uspelo osvojiti San Rema, le uspela na Evrosong prebiti skozi stranska vrata pri sosedih. Če da žirija v šovu - ki je še vedno predvsem televizijska zgodba prodajanja čustev - prednost taki ikoni in vabljeni pevki z West Enda, ne moreš biti razočaran, s še eno povabljeno skupino La Rue, pa se po videnem in slišanem tudi lahko kosamo, tako avtorsko, kot izvedbeno," pa uspešnem večeru sporočajo fantje. 

prejšnji članek
Kako se Nataša Gavranić znajde v športni redakciji?
Svet slavnih
Kako se Nataša Gavranić znajde v športni redakciji?
naslednji članek
David Urankar je postal sommelier
Svet slavnih
David Urankar je postal sommelier