zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Petrič: Veseli me, da se je začelo govoriti o starejših

25. 2. 2024; 08.09
Avtor: K.M.
Slovenka leta 2023

Ana Petrič, Slovenka leta 2023 foto: Sašo Švigelj

Slovenka leta 2023 Ana Petrič želi naziv uporabiti predvsem zato, da bo še naprej spreminjala področje, ki se dotika položaja starostnikov.

Revija Jana je v soboto v Cankarjevem domu razglasila Slovenko leta 2023. Tudi letos so jo s svojimi glasovi izbrali bralci tako revije kot številnih drugih tiskanih in spletnih izdaj. Naziv je pripadel Ani Petrič, direktorici DEOS Centra starejših Notranje Gorice. Ana že devetnajsto leto s svojimi dejanji spreminja področje socialnega varstva. Bori se za pravice starejših, za višje normative in boljše pogoje dela zaposlenih v domovih. Še predobro ve, kako je odraščati v pomanjkanju, na obrobju družbe, pa tudi, da je mogoče kljub preprekam v življenju marsikaj doseči, spremeniti in da nikoli ne smemo obupati.

Izbranka v družbi Melite Berzelak. foto: MPA

Izbranka v družbi Melite Berzelak. foto: MPA

Kaj nam je takoj po prireditvi zaupala in kako gledana na naziv Slovenka leta? "Pomeni mi malo več družbene moči, da bom lahko s somišljeniki spreminjala to področje. Verjamem, da lahko s takšno podporo, ki so mi jo izkazali, uspemo marsikaj spremeniti. Predvsem me veseli, da se je malo več začelo govoriti o starejših, o zaposlenih, ki delamo s starejšimi, o prostovoljstvu, o medgeneracijskem sodelovanju. Še naprej bom še naprej opozarjala na nepravilnosti in rešitve."

prejšnji članek
Žlahtna komedijanta postala Polona Juh in Branko Šturbej
Kultura
Žlahtna komedijanta postala Polona Juh in Branko Šturbej
naslednji članek
Avsenikova vnukinja o svojem odnosu z Anžetom Langusom
Svet slavnih
Avsenikova vnukinja o svojem odnosu z Anžetom Langusom