zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Challe Salle se je krstil skupaj s sinom

24. 2. 2024; 06.00
Avtor: Revija Lady
Seveda ni manjkal niti eden in edini Challe Salle, ki je v kasnejšem intervjuju priznal, da je treba

Seveda ni manjkal niti eden in edini Challe Salle, ki je v kasnejšem intervjuju priznal, da je treba sprejeti šale na svoj račun. Tu s svojo izbranko Yvonne. foto: Ivan Valtl

Challe Salle in Yvonne Srdoč sta se odločila krstiti sina, hkrati pa je bil krščen tudi očka.

Challe Salle in njegov sin Alex sta doživela trenutek, ki si ga bosta zapomnila za vedno. Pred kratkim sta bila namreč sočasno krščena. »V pravoslavni cerkvi velja, da ne moreš krstiti svojega otroka, če sam nisi krščen. In ker nisem bil krščen, je bil čas za ta korak,« je pojasnil in nadaljeval: »Bil je lep družinski dogodek in zelo čustven, saj krst pomeni duhovno rojstvo, stik z Bogom in cerkvijo. Obred je trajal 45 minut, zraven so potekale vse pravoslavne tradicije – od tega, da je pop poškropil otroka s sveto vodo, mu odstrigel pramen las in ga namazal z blagoslovljenim oljem. Vsega tega pa sem bil deležen tudi sam,« je reviji Lady razkril znani Slovenec.

Challe Salle foto: Osebni arhiv

Dogodek je potekal v ozkem krogu, prisotne so bile njegova družina, družina njegove srčne izbranke in zaročenke Yvonne Srdoč ter botrova družina. Še posebno čustven je bil dogodek zato, ker sta bili tam tudi babici in celo prababica. »V mladost nisem bil tako usmerjen v vero, pri družini moje drage pa so bili, zato sva se z Yvonne dogovorila, da to postane tudi del najine družine, saj je vera del življenja in zato pomembna. Zanimiv je bil tudi datum krsta, in sicer smo izbrali 27. januar, ki je v pravoslavni cerkvi zelo pomemben dan svetega Save. To je bil prvi srbski nadškof in eden najpomembnejših ljudi v srbski pravoslavni cerkvi,« nam je še razložil pevec. Družina je krst združila s praznovanjem prvega rojstnega dne malega Alexa, ki ga je sicer praznoval 17. decembra. Fantek se je razveselil darila – posebnega skiroja, ki mu bo pomagal, ko bo naredil prve korake, za krst pa je od sorodnikov dobil zlato verižico in zapestnico ter posebno umetniško sliko.

prejšnji članek
Film, ki vas bo res nasmejal do solz
Svet slavnih
Film, ki vas bo res nasmejal do solz
naslednji članek
Rok Terkaj je pridobil nov naziv
Svet slavnih
Rok Terkaj je pridobil nov naziv
#nasazenazenska
nasazenazenska