nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Marjetka in Raay Vovk spregovorila o dnevu, ko sta postala starša

8. 3. 2024; 07.00
Avtor: K.M.
MARAAYA - ZAKLAD-11

Marjetka in Vovk sta otroke vseeno pokazala na subtilen način foto: Neo Visuals

Glasbeni in družinski dvojec Maraaya je v novem videospotu prvič pokazal posnetke svojih otrok, ob tem pa sta se spomnila tudi dne, ko sta prvič postala starša.

Potem, ko sta po desetih letih izdala prvi album in se podala na svojo prvo turnejo, ki je pravi hit, njun ustvarjalni vrelec brbota in tu je že nova pesem 'Zaklad'. - Spremlja jo najbolj oseben videospot Maraaye doslej, v katerem sta prvič pokazala delček svoje zasebnosti, ki sta jo doslej imela le zase. "Pesem 'Zaklad' opisuje občutke, ki jih doživiš, ko postaneš starš, ko k sebi stisneš svojega otroka, največji življenjski zaklad. Biti starš je za naju najlepša življenjska vloga," sta o pesmi povedala Marjetka in Raay.

Spomin na dan, ko sta postala starša

Marjetka in Raay se dobro spominjata dneva, ko sta prvič postala starša. Marjetka ob tem pravi: "Zdelo se mi je, kot da sem občutila celo energijo staršev, prijateljev, babic, dedkov ... ljubezen, ki je na svet pospremila to malo bitje. Občutek sem imela, da vsi mislijo le na nas. Pa spominjam se trenutka, ko sem - kot opisujem v pesmi 'Zaklad' - prvič zares pogledala strahu v oči, prvič sem začutila, da me je na svetu za nekoga bolj strah kot zase ... Ja, ob pisanju besedila sem se spomnila dneva, ko se nama je spremenilo življenje."

Marjetka Vovk je v besedilu strnila svoje občutke. foto: Neo Visuals

"Ko je prišel ta dan in tisti trenutek, ko mi je Marjetka v kuhinji rekla: 'Raay, iti morava', sem bil bolj paničen kot ona. Presenetilo naju je 14 dni pred rokom, v paniki sem letal gor in dol po hiši, iskal vse, kar morava vzeti, hkrati pa se tresel, ker sem vedel, da morava iz Ljubljane priti v Trbovlje, kjer sta naju čakala zdravnica in babica. Spomnim pa se tudi neizmerega ponosa, ko sem tisto noč postal starš. In sreče vse družine. No, Oskarja sva potem čez dve leti, temu primerno, kar pričakala v Trbovljah in to že precej prej," pa je svoje spomine strnil Raay. 

Zakaj sta pokazala svoja otroka? 

"Nama se zdi prav, da sva družino pokazala zdaj, ko se otroka znata pogovarjati in odločati o tem, kakšne posnetke in katere spomine lahko deliva na družbenih omrežjih oziroma v glasbenem videu. Večkrat sta naju spraševala, zakaj se v najinih spotih pojavljajo otroci prijateljev, sorodnikov, sosedje ... onadva pa ne. Zdaj pa je prišla prava pesem, predvsem pa njuna leta, ko smo se lahko skupaj odločili, da je to pravi trenutek," pravi glasbeni in družinski dvojec. 

Družinski arhiv sta Marjetka in Raay v zgodbo posrečeno vpletla kot projekcijo na sceno, oblačila, klavir, njiju, med izbiranjem gradiva, pa je družina obujala spomine: "Ko sva jima pokazala posnetke, ki so nastali, ko sta se rodila in sva ju prinesla domov, so stekle solzice. V njiiju se že prebujajo čustva, ki zbujajo nostalgijo. Tako je ta spot tudi en prekrasen spomin za nas ... hkrati sta bila vidno srečna, da sva tokrat izbrala njiju in ne tujih otrok."

prejšnji članek
Preobrazba Balkija iz serije Popolna tujca
Svet slavnih
Preobrazba Balkija iz serije Popolna tujca
naslednji članek
Se Melani Mekicar vrača na radio?
Svet slavnih
Se Melani Mekicar vrača na radio?