pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nina Valič se je podala med pisatelje

10. 3. 2024; 10.01
Avtor: Revija Lady
Nina Valič 1

Nina Valič je v SNG Drama Ljubljana debitirala leta 1995 z vlogo Karolince v Molièrovem Don Juanu ali Kamniti gostiji v režiji Borisa Cavazze, članica ansambla pa je od leta 2002. foto: Marko Vavpotič

Slovenske igralke so zelo pišoče dame, zato ni čudno, da zdaj na področje mladinske literature vstopa tudi odlična igralka Nina Valič.

Odlična igralka Nina Valič je znana tudi po tem, da je strastna bralka, zdaj pa bo s svojo knjigo Prepoparki tudi ona nagovarjala mlade bralce. Nina je bila letošnja kandidatka za nagrado modra ptica, ki jo Mladinska knjiga podeljuje za najboljši mladinski roman. V slovensko književnost igralka prinaša razgibano, vabljivo in motivno svežo zgodbo, ki se bo bralcev globoko dotaknila. Glavna junaka sta Butl in Nono, njuno domišljijo pa buri skrivnostno in zapuščeno gradbeno območje, polno grafitov, ki jih za seboj pušča skejterska gverila SkLJ8.

V romanu se Nina z veliko občutljivostjo in humorjem loteva mehanizmov žalovanja. Topli družinski odnosi, moč prijateljstva in umetnosti so osrednje osi pripovedi, ki poteka na kulisi urbanega življenja. In igralka SNG Drama zagotovo ve, kaj piše, saj je tudi sama v urbanem okolju vzgojila dva otroka, ki že stopata po svojih stopinjah, a še vedno pridno obiskujeta zabavno mamo.

prejšnji članek
Alenka Godec ne skriva, da je 'štorasto dekle'
Svet slavnih
Alenka Godec ne skriva, da je 'štorasto dekle'
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Zakaj Irena v prostem času pozira?
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Zakaj Irena v prostem času pozira?
#nasazenazenska
nasazenazenska