nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Njeni trenutki Flowers
Svet slavnih
 

Natalija Kolšek – zabavna mama, ob kateri družina joče od smeha

24. 3. 2024; 08.00
Avtor: V.M.
natalija-kolšek, družina

Ponosna starša foto: Osebni arhiv

Pevka Natalija Kolšek je hvaležna, ker se je lahko poleg kariere ves čas predano posvečala materinstvu. Tudi danes, ko so otroci veliki, ostaja vloga mame na prvem mestu. Je pa pri Kolškovih tako zelo zabavno, da bi zlahka posneli resničnostni šov.

Ob jutrišnjem materinskem dnevu smo na njena.si poklepetali z znanimi mamami. O čem? O materinstvu, veselju in izzivih, ki jih ta vloga prinaša ter spominih, ki na obraz slikajo smeh in solze.

Natalija Kolšek je ponosna mama 27-letnega Aneja, 20-letne Aiše Naje in 16-letne Anise, ki so ob starševski podpori in trdni povezanosti družine zrasli v krasne mlade ljudi. Da jim lahko stoji ob strani, je za Natalijo neprecenljivo. »Zame je materinstvo najbolj pomembna vloga v življenju. Glede na to, da nimam tipične službe, in sem razen večernih nastopov praktično vseskozi doma, večino časa opravljam vlogo mame. In žene, seveda. (smeh) Otrokom, ki so zdaj že veliki, sem tako rekoč vedno na voljo, kadar potrebujejo materinski nasvet in oporo. Zelo sem hvaležna, da lahko to, odgovorno prijetno vlogo mame, opravljam in imam za to veliko časa. Zaradi časovne stiske preobremenjenih staršev, so namreč dandanes otroci pogosto prikrajšani za potrebno pozornost staršev, pri nas pa je tega ogromno,« pove pevka in nam zaupa, da so se ji je pred več kot dvema desetletjema, ko je pri 26. letih prvič postala mama, življenjske prioritete obrnile na glavo, saj se je hkrati poslovila od obdobja brezskrbnosti.

»Vse od takrat se trudim, da bi kdaj tudi sebe postavila na prvo mesto, a mi ne uspeva.« (smeh). Natalijo pa je materinstvo popeljalo tudi na pot osebnih spoznanj. »S prihodom otroka je prišlo toliko nove brezpogojne ljubezni, ki te napolni, da se zdi, da lahko gore premikaš, sploh, ko so kakšni slabi časi. Materinska ljubezen in moč sta nepredstavljiva - včasih tudi sama sebe presenetim, česa vse smo sposobne mame.«

Čustvena mama, ki pogosto toči solze

Pevka nam zaupa, da je sicer zelo čustvena mama in da nemalokrat potoči kakšno solzo. »Ko sem bila še brez otrok, mi včasih ni bilo popolnoma jasno, zakaj mame na raznih predstavah, ko nastopajo njihovi otroci, jočejo. Zdaj mi je to popolnoma jasno, saj točno tako reagiram tudi sama. Sem namreč zelo čustvena in veliko jočem - od sreče, ponosa, včasih tudi od žalosti, ko se otrokom kaj neprijetnega dogaja, le da te zadnje solze raje skrijem in jih bodrim,« razloži in se ob naši vzpodbudi dotakne ganljivega spomina iz preteklosti.

»Eden prvih, ganljivih spominov, ki jih imam kot mama, zajema mojo porodno izkušnjo. porod je bil dokaj težak in ves čas mi je z veliko odgovornostjo stal ob strani mož Marko. Pri njegovih 23. letih, je pokazal vso odgovornost in čeprav sva bila par manj, kot dve leti, sem dobila potrditev, da je 'gospod Pravi'. Seveda sva skupaj kar trikrat doživljala rojstvo in jokala od sreče.

Natalija Kolšek z družino foto: Osebni arhiv

Družinska komedija pri Kolškovih

Je pa lahko obujanje spominov tudi zelo zabavno. Pri Kolškovih se sicer dogaja toliko smešnih reči in prigod, da niti ni potrebno listati po koledarskih številkah.

»Mi se kot družina, toliko sproti presmejimo, da bi nekomu bilo to neverjetno. Po moje, če bi se snemali in v živo predvajali, bi bilo to velika konkurenca vsem resničnostnim šovom. Sploh, kadar se meni rahlo popustijo zavore in planeta iz mene otroška nagajivost in stand up komičarka. Takrat res jočemo od smeha. In to se pogosto dogaja. Veste, meni je zelo pomemben rek, da je življenje prekratko, da bi ga jemali preresno,« pokima in nam brž postreže z nekaj prigodami, ki so se odvile, ko so bili otroci še majhni. »Spomnim se, da je Anej atiju za rojstni dan s kamnom narisal jadrnico na avto. Pa da je Aiša Naja s testom za pico dekorirala steno v svoji sobi, ali pa ko si je Anisa sama postrigla lase ... Veliko je dogodkov, ki takrat niti niso bili smešni, zdaj se pa temu smejimo.«

Sejala sta vrednote, nudila oporo …

Materinstvo pa je seveda tudi polno izzivov. Natalija med največjega šteje trud, ki ga s soprogom vlagata v dosledno sejanje temeljnih življenjskih vrednot. »Z Markom sva otrokom pomagala razviti močne korenine, h katerim se zmeraj lahko vračajo. Pomembno nama je, da sva kot starša njihova močna opora, da jim ob tem omogočava, da se razvijejo v velike krošnje in so lahko karkoli, saj je meja le nebo, ali še dlje ... Vedno poudarjam, da je pomembno sodelovanje in ne tekmovanje,« razmišlja pevka in dodaja, da otrokom zaradi sledenja vrednotam ni ravno najlažje, zlasti v teh časih, ko večina brezbrižno išče bližnjice do materialnih koristi. »Že res, da je včasih težko, a sem zelo vesela, da so točno takšni, kot so, srčni, empatični, iskreni in počnejo stvari oz. delujejo v dobro vseh vpletenih.«

Anej, Anisa in Aiša Naja foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Valter Kramar o ločitvi od Ane Roš: Delovne probleme sva nosila v posteljo
Svet slavnih
Valter Kramar o ločitvi od Ane Roš: Delovne probleme sva nosila v posteljo
naslednji članek
Starši Mateja Zemljiča so si želeli, da bi študiral kaj drugega
Svet slavnih
Starši Mateja Zemljiča so si želeli, da bi študiral kaj drugega