pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poroka na prvi pogled: Pretresljiva zgodba o Markovi nesreči

5. 4. 2024; 08.00
Avtor: Vesna Meško
Marko Milosavljević

Marko Milosavljević foto: Osebni arhiv

Ženin iz eksperimenta Poroka na prvi pogled je z nami delil zgodbo, ki je zagotovo nismo pričakovali. Pravzaprav je velik čudež, da je preživel silovit trk avtomobila …

Morda se spomnite, da je Sara tekom pogovora o plezanju pobarala soproga Marka, ali kot otrok ni nikoli plezali po drevesu? Tedaj ji je vidno v zadregi odvrnil, da to seveda ni bilo mogoče, saj je precej drugače preživljal otroštvo. Marko je tudi v predstavitvi omenil, da je kot deček doživel prometno nesrečo, a pravzaprav je njegova zgodba zelo težka in boleča, okreval pa je kar polovico svojega otroštva.

»Ta nesreča se je zgodila, ko sem bil star šest let. S teto sva se vračala iz vrtca, držal sem jo za roko, ko sem se ji nenadoma izvil in začel teči - hotel na drugo stran ceste. Takrat se je zgodila nesreča, saj me je zbila ženska s hitrostjo 90 km/h. Ko je trčila vame, je izpustila roke z volana, jaz pa sem se zagozdil pod avto, zaradi česar me je vlekla pod vozilom naslednjih 30 metrov,« nam je zaupal Marko in razložil, da je imel v silovitem trku poškodovano celotno levo stran telesa, utrpel pa je tudi zlom stegnenice.

Po nezgodi ga je čakalo dolgo osemletno okrevanje, ki je trajalo skoraj preostanek njegovega otroštva. »Aktivna rehabilitacija je trajala okoli štiri leta, potem še štiri leta pasivna rehabilitacija, vse skupaj torej okoli osem let.«

Sara Aras in Marko Milosavljević foto: Planet TV

Pa ga je nesreča spremenila, kakšne sledi je pustila za seboj? »Nesreča je na meni pustila le pozitivne sledi. To pomeni, da se v življenju trudim biti boljši človek in da razmišljam v smeri, da v življenju ni ovir! Iz tega tudi izvira moja želja po humanitarnem delu,« pokima Marko, ki ima kot človek, ki je preživel tako hudo prometno nesrečo, seveda prizemljen pogled na vožnjo v prometu.

»Trudim se voziti čim bolj počasi in biti čim bolj previden voznik. Je pa res, da kljub temu, da me je avto tako poškodoval, obožujem avtomobile, še posebej tiste, ki so bili narejeni, ko je bila industrija še prava. Mislim, da nisem tako grd človek, da bi moral voziti drag avto. Zato sem se odločil, da bo moj avto Yugo 45, saj me nostalgično vrača v moje rojstno mesto Kragujevac, kjer je tudi bila tovarna Zastave,« je zaključil pogovor Planetov ženin, ki pogosto prekipeva od življenjske energije. Morda bomo sedaj lažje razumeli, zakaj.

prejšnji članek
Ko smo zdravi, imamo vse: Lekarniška zbornica Slovenije se pridružuje Dnevu zdravja
Zdravje
Ko smo zdravi, imamo vse: Lekarniška zbornica Slovenije se pridružuje Dnevu zdravja
naslednji članek
Matej Zemljič: Znam se tudi razjeziti, brez skrbi
Svet slavnih
Matej Zemljič: Znam se tudi razjeziti, brez skrbi