sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mati Luke Dončića je bila v Dallasu takole dobrodelna

6. 5. 2024; 12.03
Avtor: K.M.
Mirjam Poterbin

Mirjam Poterbin je tekla v Dallasu. foto: Instagram

Mirjam Poterbin se je včeraj udeležila velikega dobrodelnega teka. Teči je začela že ob 6. uri zjutraj.

Tudi mati slovenskega košarkarja Luke Dončića se je včeraj tako kot številni drugi tekači po svetu udeležila dobrodelnega teka Wings for Life World Run 2024. Tek je letos potekal že enajstič, tekači pa na njem tečejo predvsem za tiste, ki ne morejo. Eden od sedmih uradnih tekov v sklopu globalnega dogodka Wings for Life World Run je potekal tudi v Sloveniji, kjer je bilo vplačanih 3.940 startnin. Skupaj so danes tekači po vsem svetu zbrali kar 8.104.499 dobrodelnih evrov, v enajstih letih pa so tekači zbrali 51,9 miljonaevorv. Vsa sredstva zbrana s startninami gredo za raziskave poškodb hrbtenjače in iskanje zdravila zanje. Na ljubljanskem teku sta šli zmagi v Slovenijo in na Poljsko, globalno najboljša sta bila Japonec in Poljakinja.

"Občutki so super. Za ta tek se sicer ne pripravljam posebej, saj pri svojih atletskih treningih takih razdalj ne tečemo, pa tam je vse tudi bolj intenzivno, tukaj pa se teče relativno počasi. Od 35. kilometra dalje sem tako padel v neznano.  el sem naprej, brez pričakovanj, neobremenjen, najbolj me je skrbelo kaj bo po 40. kilometru z nogami, da ne bo kake krize. Ni je bilo in rezultat je tu," je po teku povedal Domen Hafner, najboljši na slovenski trasi.

Med slovenskimi tekmovalci je bilo moč videti tudi številne znane obraze, med njimi tudi nekdanjega slovenskega predsednika Boruta Pahorja, ki se je udeležil vseh slovenskih tekov do sedaj. Zasledovalno vozilo ga je tokrat ujelo po slabih 21 kilometrih teka. Mirjam Poterbin, mati slovenskega košarkarja Luke Dončića, je tekla v Dallasu, kjer se je na traso podala že ob 6. uri zjutraj. Vsi teki se namreč po svetu začnejo istočasno. 

prejšnji članek
Tedenski horoskop: Sledite lastnim vrednotam
Horoskop
Tedenski horoskop: Sledite lastnim vrednotam
naslednji članek
Žan Serčič priznal, da so zaradi kariere trpeli odnosi - kaj je spremenil?
Svet slavnih
Žan Serčič priznal, da so zaradi kariere trpeli odnosi - kaj je spremenil?