evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska pevka v mestu duhov

8. 5. 2024; 08.00
Avtor: V.M. / PR
RiNA

RiNA foto: Zaslonski posnetek

Slovenska pevka RiNA predstavlja novo pesem Krog in napoveduje izid albuma "Brez obljub". Zakaj je videospot za novo pesem tako zelo poseben? Uganete, kje so ga posneli?

Videopodoba za pesem Krog slovenske pevke RiNE se začne v surrealni zapuščeni vasici Slapnik, ki simbolizira odtujenost in iskanje poti v življenju. RiNA se vrti v začaranem krogu. Vsakič jo obhaja dvom, ko se ustavi ob velikem drevesu.

Med hojo ob bregu reke RiNA nazadnje sprejme odločitev, da se ne bo več izgubljala, in odvrže zemljevid. Sprejela bo novo poglavje, izstopila iz okvirja in se pustila presenetiti življenju. Na poti jo pričakajo baloni in jo odnesejo na zabavo. Morda je to zabava v krogu prijateljev ali pa gre za prikaz lahkotnosti in sproščenosti, ki ju čutimo v sebi. RiNA se v videu sprehodi od osame do iskanja topline prijateljstva oziroma aktivne udeležbe v skupnosti.

Nepričakovani preobrati med snemanjem

Na snemanju je bilo polno smeha in zabave ter nepričakovanih preobratov. Najprej se je zapletlo pri obleki. Izkazalo se je, da RiNINA izbira majice, ki naj bi bila ključni kos podobe, ni najprimernejša. Zadevo so rešili tako, da sta RiNI majico in jakno posodili statistki Denise in Vesna in postali stilistki. RiNA je situacijo sprejela z nasmehom na obrazu in s svojo prepoznavno lahkotnostjo.

"Stvari ne potekajo ravno tako, kot smo načrtovali, ampak to je del čara ustvarjanja umetnosti," pojasnjuje pevka RiNA. "Včasih je treba sprejeti nepredvidljive okoliščine in se zabavati v trenutku." Nato so se statisti skupaj učili RiNINE pesmi, in ko so se je vsi naučili, je RiNA med snemanjem ugotovila, da je pa zdaj ona pozabila besedilo.

Statisti Denise Tamasia, Danijel Mutić, Vesna Bajc in Jovan Dimkovik so prispevali vsak svoj kamenček v mozaik. Ekipa Production Lair je znova pokazala dobršno mero kreativnosti in zajela barvite prizore Goriških brd in Kanala ob Soči.

Skladba Krog obravnava idejo sprememb in novih priložnosti v življenju. V ospredju je vabilo k prijetnemu in osvobajajočemu doživetju. Pesem izraža poziv k sodelovanju in vzpodbuja razmišljanje o novih poteh v družbi znanih obrazov.

RiNA foto: David Keinne

O besedilu pesmi

Besedilo nakazuje osvobajajoč občutek, ki ga prinaša sprejetje sprememb in novih izzivov. Je poziv k iskanju notranjega miru in uživanju v trenutku brez omejitev. »Gremo en krog«  pa je tudi izraz, ki ga uporabljajo glasbeniki med vajami in se je RiNI tokrat zasidral v glavi.
Pesem spodbuja k preseganju lastnih meja ter sprejemanju novih priložnosti, medtem ko se zavestno izogiba omejitvam in okvirom, ki bi lahko omejevali izkušnjo. Na koncu pesem poudarja edinstvenost in neprecenljivost trenutka, hkrati pa opozarja na pomembnost sprejemanja lastne resničnosti brez nepotrebnega bremena pretiranega razmišljanja.
Svojo glasbeno pot RiNA soustvarja s priznanima avtorjema in producentoma Kevinom Koradinom in Cliffordom Goilom, skupaj ustvarjajo harmonično sinergijo, ki sega onkraj zvoka, saj oživlja čustva in povezuje poslušalce z njihovimi lastnimi doživetji.

prejšnji članek
Ivan Zak zaradi ljubosumnega moža skoraj pristal na policiji
Svet slavnih
Ivan Zak zaradi ljubosumnega moža skoraj pristal na policiji
naslednji članek
Botri: 'Josip' pogreša delo z bolniki
Svet slavnih
Botri: 'Josip' pogreša delo z bolniki