elektrika x
Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

zala tomašič
Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zakaj so odpustili Ano Petrič: 'Mogoče sem bila slaba marioneta'

22. 5. 2024; 10.00
Avtor: V.M
ana petrič

Ana Petrič foto: Sašo Švigelj

Slovenka leta in borka za pravice starejših je vse naredila za svoje delo, a slednje kljub temu ni bilo dovolj. Čeravno je dala od sebe vse in še več, se je znašla na trgu dela. Zakaj?

Slednje se Ana Petrič sprašuje tudi sama. Da se je morala posloviti od vodenja Centra starejših Notranje Gorice, je sporočila v objavi na družbenem omrežju, kjer je bila deležna obilja sočutnih besed, podpore in dobrih želja. Pa tudi jeze, ker bodo starostniki prikrajšani za njena dobra dela. Informacija o tem, da ji ne bodo podaljšali mandata, pa ni presenetila le javnosti, kot je Ana pojasnila za revijo Obrazi, je osupnila tudi njo, zlasti, ker v letih delovanja ni storila niti ene same napake. »Kljub vsem premikom k boljši obravnavi starejših, izboljšavam, nagradam, pohvalam so se odločili, da nisem več ustrezna zanje,« je v intervjuju povedala Slovenka leta in razložila, da je njihovo odločitev kljub šoku mirno sprejela.

Ana Petrič foto: Sašo Švigelj

»Občutila sem le rahlo razočaranje, ker sem res dala vse za svoje delo, stanovalce, sodelavce, navezali smo se drug na drugega. Pozneje sem premišljevala, kaj bi sploh lahko bil pravi razlog. Ob tako hudem kadrovskem pomanjkanju na področju socialnega varstva se odločijo ne podaljšati mandata nekomu, ki zna delati tako rekoč vse in mu ni nič težko, temveč se vedno odzove in pomaga. Nekomu, ki je šel in bi šel ob pomanjkanju negovalk celo zamenjat plenico. Bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi nesmiselno. Ampak spoštujem odločitev. Tako pač je,« je sklenila Ana, ki so jo misli popeljale tudi do manj prijetnih odgovorov na vprašanje, zakaj odpustiti tako marljivega človeka.

»Mogoče sem le preveč razmišljala s svojo glavo in bila slaba marioneta, vendar bom vedno »socialka«, na strani »malih« ljudi, pomagala in z zgledom kazala rešitve. Vključevala tiste, ki jih drugi spregledajo ali celo odrinejo. Upala in drznila sem si opozoriti na tisto, kar bi morala biti ena izmed prioritet naše družbe,« razmišlja Ana, ki pa je tekom klepeta za revijo Obrazi razgrnila še javnosti manj znane stvari, ki so se ji zgodile, ko je stopila v ospredje.

A več o tem vaš čaka v reviji Obrazi. Vredno branja.

Izšla je nova številka revije Obrazi. Prijazno vabljeni k branju! foto: revija Obrazi

prejšnji članek
Karim navdušil: Recept za palačinke crepes Suzette
Resničnostni šovi
Karim navdušil: Recept za palačinke crepes Suzette
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Sonja in Špela stopili na skupno poslovno pot
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Sonja in Špela stopili na skupno poslovno pot