Karim Merdjadi foto: edit: njena.si
Zdi se, da je Karim zakuhal pravo manijo. S pripravo palačink crepes Suzette je namreč požel veliko zanimanja in željo, da si jed pripravimo tudi gledalci kulinarične oddaje MasterChef. Če se je njegova demonstracija odvila prehitro, da bi si zapomnili postopek priprave, boste nemara veseli naslednjih napotkov …
Karim palačinke vedno peče na maslu.
foto: POP TV
Specite čimbolj tanke palačinke. Karim je ponev premazal z maslom in podal opombo, da je pri peki sila pomembna temperatura. Palačinke zložite na trikotnike in jih shranite na toplo, zatem pa se lotite priprave omake za karamelizacijo in flambiranje.
Najprej se lotile priprave pomarančnih krhljev, pri čemer pazite, da odstranite dele bele lupine, saj slednji dajejo jedi grenak priokus.
Demonstracija rezanja pomarančnih krhljev.
foto: POP TV
Sestavine za omako
- 2 sočni pomaranči za sok
- 1 pomaranča za krhlje
- 2 zvrhani jušni žlici sladkorja
- 60 g masla
- kandirana pomarančna lupinica
- pomarančni liker
Sestavine za pripravo omako
foto: POP TV
Postopek priprave
- Na ogreto ponev stresite sladkor in ga karamelizirajte. Nanj prilijte sok, ki ste ga iztisnili iz pomaranč. Dodajte maslo, zatem pa še kandirano pomarančno lupinico.
- Sedaj ponev odstavite in v pomarančno kopel položite palačinke. Slednje obrnete, da se dobro prepojijo in omako dopolnite s pomarančnimi krhlji.
- Vse skupaj prelijete s pomarančnim likerjem, prižgete in flambirate toliko časa, da alkohol izhlapi.
Sedaj vam preostane le še najlepši del, jed postrežete na krožnik in uživate v sočnih grižljajih.
Pa dober tek!
Flambiranje: Ponev nagnemo, da plamen s kuhalnika prižge alkohol.
foto: POP TV
Francoska klasika – crepes Suzette.
foto: POP TV
Francoska klasika – crepes Suzette.
foto: POP TV
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.