tank, želva, lopa
Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

vrocina2
Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se delamo, da podnebnih sprememb ni.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Karim navdušil: Recept za palačinke crepes Suzette

22. 5. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
karim

Karim Merdjadi foto: edit: njena.si

V okviru prvega MasterClassa je Karim Merdjadi navdušil s pripravo francoske klasike, slastnih palačink v pomarančni omaki. Bi jih želeli pripraviti tudi vi? Izvolite recept!

Zdi se, da je Karim zakuhal pravo manijo. S pripravo palačink crepes Suzette je namreč požel veliko zanimanja in željo, da si jed pripravimo tudi gledalci kulinarične oddaje MasterChef. Če se je njegova demonstracija odvila prehitro, da bi si zapomnili postopek priprave, boste nemara veseli naslednjih napotkov …

Karim palačinke vedno peče na maslu. foto: POP TV

Specite čimbolj tanke palačinke. Karim je ponev premazal z maslom in podal opombo, da je pri peki sila pomembna temperatura. Palačinke zložite na trikotnike in jih shranite na toplo, zatem pa se lotite priprave omake za karamelizacijo in flambiranje.

Najprej se lotile priprave pomarančnih krhljev, pri čemer pazite, da odstranite dele bele lupine, saj slednji dajejo jedi grenak priokus.

Demonstracija rezanja pomarančnih krhljev. foto: POP TV

Sestavine za omako

-          2 sočni pomaranči za sok

-          1 pomaranča za krhlje

-          2 zvrhani jušni žlici sladkorja

-          60 g masla

-          kandirana pomarančna lupinica

-          pomarančni liker

Sestavine za pripravo omako foto: POP TV

Postopek priprave

-          Na ogreto ponev stresite sladkor in ga karamelizirajte. Nanj prilijte sok, ki ste ga iztisnili iz pomaranč. Dodajte maslo, zatem pa še kandirano pomarančno lupinico.

-          Sedaj ponev odstavite in v pomarančno kopel položite palačinke. Slednje obrnete, da se dobro prepojijo in omako dopolnite s pomarančnimi krhlji.

-          Vse skupaj prelijete s pomarančnim likerjem, prižgete in flambirate toliko časa, da alkohol izhlapi.

Sedaj vam preostane le še najlepši del, jed postrežete na krožnik in uživate v sočnih grižljajih.

Pa dober tek!

Flambiranje: Ponev nagnemo, da plamen s kuhalnika prižge alkohol. foto: POP TV

Francoska klasika – crepes Suzette. foto: POP TV

Francoska klasika – crepes Suzette. foto: POP TV

prejšnji članek
Pevec Matej Lebič spoznal svojo pravljično Zlatolasko
Svet slavnih
Pevec Matej Lebič spoznal svojo pravljično Zlatolasko
naslednji članek
Zakaj so odpustili Ano Petrič: 'Mogoče sem bila slaba marioneta'
Svet slavnih
Zakaj so odpustili Ano Petrič: 'Mogoče sem bila slaba marioneta'