Barvanje 8-okt20
Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za slabo kri

DOG2344990416298238339
Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ali knjižico s polmesecem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znanih več podrobnosti poroke Ceneta Prevca

25. 5. 2024; 10.19
Avtor: NS/Lady
cene prevc 1

Cene Prevc foto: Instagram

Na katero pesem sta zaplesala in kdo ju je poročil? Vse to izveste v prispevku!

Lahko bi rekli, da so praznovali še en praznik ljubezni pri Prevčevih, saj se je za veliki korak v življenju odločil tudi drugi najstarejši izmed bratov, 28-letni Cene Prevc, ki že nekaj let piše ljubezensko zgodbo s svojo srčno izbranko Julijo Patricijo Novak. Da se zaljubljenca pripravljata na sprehod do oltarja, se je namigovalo že dober mesec, odkar je Cene obiskal vsem dobro znanega župnika Martina Goloba, ta pa je na spletu objavil sliko s pripisom, da se pripravlja na lepo pot blagoslova.

Na majsko soboto pa se je brez velikega pompa – ta je sledil šele dan pozneje, ko je novica prišla v javnost – zgodila romantična poroka, ki je združila ljubezen, tradicijo in slavje. Ženin Cene in nevesta Julija sta si večno zvestobo obljubila v slikoviti cerkvi v Lešah, vasi pri Tržiču, kjer so se zbrali družina, prijatelji in tudi nekateri znani obrazi. Kot smo izvedeli od nekaterih svatov, se je Julija na cerkveni obred pripeljala s kočijo, ki so jo vlekli lipicanci, kar je dodalo še večji čar njenemu pri hodu, nevesta pa je sijala v prelepi beli poročni obleki, medtem ko je ženin Cene nosil kot ulito vinsko rdečo obleko.

Poročna ceremonija je bila v nevestini rojstni župniji, poročil ju je župnik Damjan Prošt, obred pa so polepšali tudi glasbeni nastopi, med drugim nastop presenečenja za nevesto, saj je priljubljena pevka Maja Keuc zapela eno izmed Julijinih najljubših pesmi. »Po obredu smo vsi svatje pred cerkvijo čakali mladoporočenca in ju zasuli s čestitkami in cvetjem. Cene je svojo soprogo iz cerkve prinesel kar v naročju,« je povedal eden od svatov.

Od Avsenikov do Elvisa

Poročno slavje se je nato nadaljevalo v Skednju, na idilični poročni lokaciji na Gorenjskem, kjer je sledila še civilna poročna slovesnost, na kateri jima je zapela mlada pevka Zala Smolnikar - Zali. Med svati je bilo tudi sicer kar nekaj znanih obrazov, poleg Maje in Zale tudi glasbenik Alex Volasko, poročna zabava pa je bila polna čustev in lepih trenutkov, ki sta jih mladoporočenca delila s prijatelji in družino.

»Res je bilo vse prekrasno in poskrbljeno za vse detajle. Cenetu in Juliji je igral Ansambel Saša Avsenika. Mladoporočenca sta se med prvim plesom zavrtela na glasbeno uspešnico Elvisa Presleyja, nato pa se je do jutranjih ur plesalo, jedlo, pilo in slavilo ljubezen. Zelo jima privoščim srečen in ljubezni poln zakon, ki naj bo ena lepa in dolga pravljica,« nam je zaupala ena izmed povabljenih gostij. Izvedeli smo še, da je tudi glasbenik Sašo Avsenik naslednje jutro povedal, da tako lepe poroke že dolgo ni doživel in da so nastopali, vse dokler so se vrteli na plesišču, noč pa je bila zelo dolga, a polna radosti in veselja. Sveže poročeni Cene Prevc je jutro po poroki soprogi Juliji romantično javno sporočil: »Ni važno, kje, dom bo vedno tam, kjer si ti.« 

prejšnji članek
Petri Majdič družina pomeni vse
Svet slavnih
Petri Majdič družina pomeni vse
naslednji članek
Bosta Marjetka in Rudi ostala skupaj?
Resničnostni šovi
Bosta Marjetka in Rudi ostala skupaj?