baby lasagna
Lady

Vsak tatu je bil premišljen

Marine Le Pen
Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni sposobna imeti

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Polkaholiki medse sprejeli novega člana

4. 6. 2024; 12.00
Avtor: PR / V.M.
polkaholiki, janez, snemanje

Polkaholiki foto: Promo foto

Kdo je Janez? 'Janez je vse, na kar smo slovenci ponosni!' kimajo fantje.

S pesmijo »JANEZ«  glasbena zasedba, ki jo dobro poznamo na slovenskih odrih in na odrih južnih sosedov, napoveduje nepozabno poletje!

»Janez je vse, na kar smo slovenci ponosni! Vsaka, še tako slaba situacija, se lahko spreobrne v boljšo s pravo družbo in pravo glasbo. Za Slovence sta to polka in harmonika! Pa ne samo za Slovence. Slovenske polke so pri srcu vsem po svetu. Kot govorimo v našem 'Janezu', tudi Švedom in Hrvatom, na njih pa se rade zavrtijo tudi Španke in Danke. Marsikdo na Hrvaškem nam reče: 'Poglej jih, Janeze!'  in tako se je rodila ideja za tematiko pesmi. Slovenci smo 'Janezi'. In ponosni smo na to. Polka Janez je himna veselja, zabave, harmonike in slovenstva!« so svojo novo pesem pospremili na pot štirje Janezi, oz. člani zasedbe Polkaholiki - Matic, Žiga, Rene in Gašper.

Polkaholiki foto: Neo Visuals

Gašperjeva (ponesrečena) poroka

Fantje so z ekipo Neo Visuals videospot posneli V Mozirskem gaju, njihov basist Gašper pa je tako doživel "poroko" že vnaprej, saj so na idilični lokaciji Park cvetja pripravili sceno, kot se zagre. Komično poroko, na kateri gre marsikaj narobe, so spremenili v pravi mednarodni žur, katerega so se udeležili tudi prav posebni gosti, od Hrvata, Šveda, Španke, Danke, papige Are, psičke Lili, hudomušnega duhovnika in seveda "Janez."

Pesem je nastala v njihovi "hišni" hitmaker ekipi Raay Music, ki je že poskrbela za uspešnice: Sekirca v med, Lučke, Vesolc itd.

Utrinek s snemanja videospota za pesem Janez. foto: Neo Visuals

»Snemanje je bil pravi 'teambuilding'! Sama zabava! V družbi sedemdesetih statistov je bilo vzdušje tako pristno in sproščeno, da smo žurali tudi po tem, ko so kamere ugasnile (smeh). Kot se za ohcet spodobi, kajne? Največji izziv je bil učenje koreografije, vendar smo tudi to opravili z odliko! Največji šov so na snemanju naredili prav naši gosti.«, povedo Polkaholiki, ki z izidom najavljajo novo žurersko sezono, nabito z datumi in nastopi na velikih odrih, veselicah, šotorih in drugih koncertih.

»Vsi vikendi do jeseni so rezervirani za koncerte, zabave in veselice širom Slovenije in Hrvaške. Veliko turnejo smo letos pripravili po Prekmurju in Prlekiji, obiskali bomo vse od Koroške, pa do Gorenjske, Dolenjske in ostale dele Slovenije. Veselimo se, da bomo celo poletje našega Janeza ne samo peli, ampak tudi plesali!«

prejšnji članek
Omamen užitek: Italijanska jed za ljubitelje testenin
Kulinarika
Omamen užitek: Italijanska jed za ljubitelje testenin
naslednji članek
Botri: Zakaj Marko Šank v resnici ne mara pozornosti?
Svet slavnih
Botri: Zakaj Marko Šank v resnici ne mara pozornosti?