embalaža
Svet24.si

Sodišče zadržalo določbe, ki bi ukinile sistem, ki je končno začel delovati

andrej-hohlun, rusija, ukrajina
Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v lasti Rusa na seznamu sankcij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Aktual TV: Voditeljica Kaja bo goste zasliševala kar v postelji

13. 6. 2024; 06.00
Avtor: PR
kaja-grozina Pokrito odkriti s Kajo Grozina

Kaja Grozina foto: osebni arhiv

Na Aktual TV prihaja nova in sila zanimiva oddaja Pokrito odkriti s Kajo Grozina. Voditeljica si je za zasliševanje svojih gostov zamislila kar enega najbolj udobnih objektov, kar jih premorejo naši domovi: posteljo.

Voditeljica Kaja Grozina je v posteljo povabila različne goste, od psihologov, psihiatrov, do nune, političarke, finančne svetovalke … Tako so se v postelji z njo znašli Aljoša Bagola, Klemen Bunderla, Petra Škarja, Edvard Kadič, Ana Vezovišek, Tomi Gomilšek … V iskrenih in iskrivih posteljnih pogovorih boste lahko uživali vsak torek ob 21.00 v oddaji Pokrito odkriti na Aktual TV. Kaja Grozina je znala iz njih izvabiti marsikatero skrivnost, ki je za navadno mizo ali na stolu morda ne bi povedali.

V prvi oddaji, v torek, 18.6. ob 21.h, bo gostila komičarko in ventrilokvistko Lucijo Ćirović.

Kaja, zakaj si si zamislila, da boš oddajo vodila v postelji?

Podkast je bil moja dolgoletna želja. Predvsem sem si želela neke globlje debate z ljudmi, s katerimi si dialoga zelo želim, vendar sicer nimam možnosti za nek daljši, bolj intimen pogovor. To, da bo podkast potekal v postelji izvira iz tega, da so se vse filozofske debate, ki sem jih imela s prijatelji navadno razvile prav na postelji, ko smo samo ležali, gledali v strop in se pogovarjali. Takrat sem ugotovila, da se ljudje mnogo bolj odpremo, ko nam je udobno.

Definitivno pa je do tega privedla tudi moja depresivna epizoda – čas, ko nisem imela moči niti vstati iz postelje. Prav tako je postelja še danes moja dobra prijateljica, saj sem precej velik zaspanuh.

So imeli kakšni gosti pomisleke ali so se vsi odzvali z navdušenjem?

Imela sem precej strahospoštovanja do določenih gostov. Bilo me je namreč kar malo strah, kako bodo sprejeli scenografski del podkasta, vendar so ga na koncu vsi sprejeli brez zadržkov. Smo si ob pogovoru kar malo spočili.

Ali misliš, da so ti v postelji zaupali več kot bi ti v »navadnem stolu«?

Mislim, da se ljudje bistveno bolj sprostimo, ko nam je udobno. In tokrat ni bilo prav nič drugače. Mnogo gostov mi je celo omenilo, da so med pogovorom pozabili na kamere in mikrofon. Postelja, vzglavniki in vsi ostali elementi so nam res dali nek občutek »domačnosti.« Zelo veliko mi je pomenilo tudi, ko mi je eden od poslušalcev podkasta rekel: »Tako intimnega in iskrenega podkasta še nisem videl.« Menim, da je postelja k temu veliko doprinesla.

Kaji je postelja dobra prijateljica, zato si je zamislila oddajo z gosti kar v njej. foto: osebni arhiv

Kakšne goste si izbirala?

Povabila sem goste, s katerimi sem si res želela govoriti. Dotaknili smo se zelo različnih tematik: od psihoterapije, psihiatrije, psihologije do financ, finančne pismenosti, terapij, komedije, radijskega sveta, bolezni, ljubezni… Zelo veliko mi je pomenilo, da sem lahko na štiri oči govorila z dr. Miranom Možino, ki je psihiater in psihoterapevt ter direktor SFU Ljubljana, kjer si želim nekoč študirati tudi sama.

Kaj bi rada z oddajo Pokrito odkriti dosegla?

Zelo dober odgovor na to vprašanje je mogoče ravno stavek, ki sem ga izrekla po enem podkastu: »Če bi sama imela na voljo takšno vsebino, pred leti… se mi zagotovo ne bi zgodilo vse kar se mi je.« In točno to je namen – dati ljudem neke konstruktivne debate o temah, o katerih se sicer premalo pogovarjamo. Nastaviti ogledalo in ponuditi pomoč tistim, ki so mogoče danes v kakšni podobni situaciji, kot sem bila pred leti jaz ali pa kdo od mojih gostov.

O čem ste se največ pogovarjali?

Imela sem zelo različne goste, zato so bile tudi teme zelo različne. Govorili smo o izgorelosti, depresiji, anksioznosti, financah, komediji, rejništvu, medijih, radijskem svetu…Prepričana sem v to, da skoraj vsak najde kakšno zgodbo zase.

Imaš »na zalogi« še ogromno idej, koga vse boš povabila?

Že od nekdaj imam zelo veliko željo govoriti s Tomijem Megličem, ker sem že od majhnega zelo velika fenica njegovih tekstov in se mi zdi zelo moder človek. Če je meja nebo, bi pa nedvomno rada kakšno uro ali dve debatirala tudi z Jurijem Zrnecem, ki je zame izjemen talent, vzornik in človek. Velik izziv pa mi je spraviti pred kamero tudi koga od fantov iz produkcije Primate, ki dela ta podkast – Miha in Matija, ko bosta pripravljena …

Kateri od gostov te je najbolj navdušil, presenetil?

Zagotovo vsak po svoje. Bi pa mogoče izpostavila Katjo Pančur – za sabo ima neverjetno zgodbo o izgubi staršev in rejništvu. V tej epizodi sem zelo jokala. Prav tako se me je zelo dotaknila zgodba Klare Čampa, ki je zelo mlada zbolela za rakom. Precej se mi je vtisnila v spomin tudi Meri Verdinek – govori z dušami, ki niso več med nami. Vsak gost se mi je na nek poseben način vtisnil v spomin in srce že samo s tem, da si je vzel čas. Zgodba vsakega posameznika je edinstvena in iskreno sem hvaležna, da sem lahko del toliko njih.

Poglejte si prvo oddajo z Lucijo Ćirović v torek, 18. junija in potem vsako nadaljno, vsak torek ob 21.h na Aktual TV.

Aktual ekipa

Aktual ekipa foto: Luka Švigelj

prejšnji članek
Natalija Bratkovič: Snemanj nikoli ne prekinjamo
Resničnostni šovi
Natalija Bratkovič: Snemanj nikoli ne prekinjamo
naslednji članek
Alfi Nipič: Muzika me gor drži
Svet slavnih
Alfi Nipič: Muzika me gor drži