elvis, tom-parker, kralj
Svet24.si

Na dražbi prodali ikonične Presleyeve modre čevlje iz semiša

darko horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdana Mlakar prvič o težavah na posestvu

20. 6. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
navdihovalci zvezdana mlakar -  foto Mateja Jordovič Potočnik

Zvezdana Mlakar foto: Mateja Jordovič Potočnik

Voditeljica Zvezdana Mlakar je podelila ozadje bivanja na rajskem podeželju. Nekatere sosedske odnose je namreč zaznamovala jeza, nanjo še danes gledajo kot na vsiljivko.

»Nikoli vam nisem povedala zgodbe, kako sem našla to kmetijo. Ah, čisto zares je pravljična, poklicalo me je srce,« je spletne prijatelje v uvodu nagovorila Zvezdana in razložila, kako se je pred 17 leti iz Ljubljane preselila na podeželje, kjer ji srce napolnjuje skrb za zemljo in živali.

»Nikoli vam tudi nisem povedala, kako so nas sprejeli domačini. Eni zelo lepo in odprtih src, zato pa so tisti drugi še dandanašnji na nas jezni in nas še vedno gledajo kot vsiljivce. Tako sem tudi jaz v živo videla tiste pregovorne kmečke spore okrog parih centimetrov zemlje. Kot pravi mestni bukseljni smo šele z odločitvijo, da se tu stalno naselimo, doumeli, da 'nimamo' ceste do hiše. Seveda ima vsaka hiša dostop in tudi ta ga je imela, a kaj, ko so se od nekod pojavili apetiti, da bi jo lahko dobro vnovčili. Sledile so drame, grde, žalostne, dokler se nismo odločili, da si uredimo svojo cesto. In se zato pozimi kar matramo, a mir je vreden največ,« je voditeljica z modro mislijo sklenila spomine ter si zaželela sprave in miru.

»Trudim se in se bom trudila za to zemljico, da bivam z njo sonaravno, a tukaj nisem več tujka. S trdim delom smo tukaj spustili korenine. Zamere pa je posrkala in predelala zemljica sama, naj bo mir, naj mir v srcih zaveje iz tega našega brega povsod! Saj vemo, zemljica bo nekega dne tudi vse nas sprejela v svoje zavetje …«

prejšnji članek
To dekle ljubi Erik Janža, strelec slovenske nogometne reprezentance
Svet slavnih
To dekle ljubi Erik Janža, strelec slovenske nogometne reprezentance
naslednji članek
Primerek prve izdaje knjige o Harryju Potterju prodali za več kot 45.000 funtov
Kultura
Primerek prve izdaje knjige o Harryju Potterju prodali za več kot 45.000 funtov
#obraziavenija
obraziavenija