elvis, tom-parker, kralj
Svet24.si

Na dražbi prodali ikonične Presleyeve modre čevlje iz semiša

darko horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bodo tudi iz omar drugih znanih obrazov padli okostnjaki?

29. 6. 2024; 08.00
Avtor: J.K.
okostnaj

fotografija je simbolična foto: Pexels

Zlatko je odprl Pandorino skrinjico. Obračun med raperjema je opogumil dekleta, ki so sklenila prekiniti molk. Bo situacija na plan zvabila tudi mlade fante, ki se že dolgo skrivajo 'v omarah' nekega drugega izvajalca?

Zdi se, da so odprli Pandorino skrinico, ki naj bi zaradi večplastnega strahu ves ta čas ostajala zaprta. Če vsaj malo sledite dogajanju na družabni sceni, potem veste, o čem govorimo. Ali so obtožbe na račun Challeta Salleta utemeljene in resnične, bodo odločali pristojni organi, je pa res, da vse skupaj ni tako preprosto. Ob predpostavki, da navedbe držijo, ima lahko zgodba brez ključnega koraka precej drugačen zaključek. Trenutno se namreč na družbenem omrežju pojavljajo izpovedi deklet, ki pripovedujejo o spolnem nadlegovanju s strani priljubljenega ustvarjalca na slovenski glasbeni sceni, a ob tem je ključno podajanje prijave na policijo.

Da imajo organi pregona brez tega koraka zavezane roke, se je po naših informacijah izkazalo tudi v primeru nekega drugega ustvarjalca s področja sveta zabave. Ta ob slikanju neke drugačne idilične podobe, nadleguje mlade fante, pri čemer pazi, da niso mlajši od 18 let in so tako uradno polnoletni. V kolikor do podanih prijav ne pride in se odzivi mladeničev smatrajo kot sporazumni, ravnanje nadlegovalca ne sodi v kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost. Več o tem TUKAJ.

Kaj je spolno nadlegovanje?

Spolno nadlegovanje je širok izraz, ki obsega različne neželene verbalne in fizične oblike nadlegovanja s spolno vsebino, zaradi katerih se počutimo neprijetno, ogroženo in zlorabljeno.

Kako prijaviti ta dejanja?

  • Pokličite 113, pošljite pisno prijavo na policijo prek e-pošte: gp.policija@policija.si ali se osebno zglasite na najbližji policijski postaji, lahko se pri vas zglasi policistka ali policist.

Spolno nadlegovanje lahko prijavite tudi na anonimni telefon policije 080-1200 ali prek spleta: Anonimna e-prijava nasilnih spolnih ravnanj

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj povezana
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj povezana
naslednji članek
Med simptomi odpovedi ledvic tudi zaspanost in bolečine v hrbtu
Zdravje
Med simptomi odpovedi ledvic tudi zaspanost in bolečine v hrbtu
#obraziavenija
obraziavenija