callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica
Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke morskega življa« so nenasitne

Necenzurirano prenos
Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. Grozi mu večletna zaporna kazen.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kje je Alenka Arko?

1. 7. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
pop 8

Alenka Arko foto: Marko Vavpotič

Leto po slovesu dolgoletne oddaje Preverjeno, je voditeljica Alenka Arko javnost presenetila z novim korakom. Kje dela sedaj in zakaj je znova v središču pozornosti.

Tudi vi pogrešate oddajo Preverjeno, ki smo jo na TV ekranih spremljali dve desetletji? Od njenega slovesa je minilo skoraj leto, voditeljica in urednica Alenka Arko pa je v teh dneh obudila spomin na zgodbe, ki so jih ustvarjali za in pred kamero. Spomine, ki so ji zlezli pod kožo, je namreč prelila na papir in izdala knjigo z naslovom 'Bi to povedali tudi pred kamero?' Gre za vprašanje, ki so ga novinarji 20 let zastavljali sogovornikom, upajoč na odgovor, ki bo obogatil zgodbo.

Alenka knjige ni pričela pisati po tem, ko se je oddaja poslovila. Kar polovica zapisov je nastala v času pandemije covida – 19, ko se je kot mnogi ustvarjalci oddaj znašla doma. Kot je pojasnila za 24u.com, je pričela pisati, da bi pregnala osamljenost in tesnobo, preostalo polovico vsebine pa je dokončala kasneje, ko se je vrnila na delo.

»Zgodbe sem izbirala res povsem na način, kot so mi privrele iz spomina, zaradi različnih stvari. Sploh ni nujno, da so to bile takrat najbolj pomembne zgodbe. Izračunala sem, tako preko palca, da smo objavili vsaj pet tisoč zgodb, v knjigi jih je le nekaj, v njej pa sem skušala skozi njih tudi spomniti, kaj vse se je dogajalo v zadnjih 20 letih,« je pojasnila Alenka, ki po slovesu oddaje Preverjeno televizijske hiše ni zapustila. Sedaj dela na POP TV kot novinarka, komentatorka in vodja projektov.

alenka arko

alenka arko foto: Promocijski material

prejšnji članek
Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa Mastnaka
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa Mastnaka
naslednji članek
Žrtev serije Princ z Bel-Aira
Svet slavnih
Žrtev serije Princ z Bel-Aira
#obraziavenija
obraziavenija