Svet slavnih
 

Nina Cestnik Pavlič je že 20 let del radijskega sveta

1. 8. 2024; 10.37
Avtor: J.U./Veseljak
Vodenje prireditev

Nina je povezovala že številne koncerte. foto: osebni

Ena najbolj pozitivnih, nasmejanih voditeljic obeležuje 20 let, odkar je prav na Veseljaku začela svojo voditeljsko pot in mu ostaja zvesta še danes. Zadnja leta pa navdušuje tudi na televiziji.

Kot študentka, ki so jo mediji ves čas zelo zanimali in mikali se je spomladi leta 2004 udeležila avdicije na radiu Veseljak. Takrat pravi, so bile še tiste prave avdicije, z velikim številom kandidatov potem naslednji krogi itd. Odkril jo je takratni urednik radia Veseljak, Franci Peternel. Štiri mesece usposabljanja govora in tehničnega znanja je Nino vodilo do 1. avgusta leta 2004, ko je odvodila svoj prvi, samostojni, radijski program. To je bila Jutranja budnica od 6. do 10. ure.

Nina je dve leti kasneje, tudi na idejo Francija Peternela, začela voditi, danes eno najpopularnejših radijskih oddaj, Petkova Pumpa. Prav zaradi svoje priljubljenosti se je oddaja kasneje razširila še na radio Aktual, radio Ptuj in radio Velenje in letos obeležuje polnoletnost.

Nina se je televizije hitro navadila čeprav je imela sprva velike zadržke foto: osebni

V času študentskega dela na radiu je Nina tudi svojo diplomo univerzitetnega študija usmerila v radijske 'vode'. Med poslušalci je javno naredila raziskavo, kako tip oglasa vpliva na to, koliko si ga zapomnimo. Diplomirala je s čisto desetko in tako tudi kreatorjem oglasov doprinesla neko novo videnje.

Med glasbeniki je redkokdo, s katerim Nina v svojih 20 letih vodenja ne bi imela intervjuja. Imela je še to srečo, da se je srečala tudi z 'velikani' narodno zabavne glasbe kot sta Avsenik in Slak. Prva je na Veseljaku v intervjuju gostila Franca Miheliča.
Poleg vodenja programa v živo, ki ga je Nina opravljala v vseh terminih dneva, tudi čez vikend, je za njo zagotovo že na tisoče posnetih oddaj različne tematike. 

Več o Ninini poti na Veseljaku si lahko preberete TUKAJ >>KLIKNITE<<.

prejšnji članek
Luka Pangos s svojim dekletom dve leti in pol v razmerju na daljavo
Svet slavnih
Luka Pangos s svojim dekletom dve leti in pol v razmerju na daljavo
naslednji članek
To je znesek, ki ga bo za zlato prejela Andreja Leški
Svet slavnih
To je znesek, ki ga bo za zlato prejela Andreja Leški

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.