Svet slavnih
 

Alfi Nipič razril, zakaj je želel zapustiti Avsenike

20. 8. 2024; 20.00
Avtor: K.M.
alfi-nipič

Alfi Nipič foto: Šimen Zupančič

Legendarni glasbenik je na pragu 80. rojstnega dne še vedno frajer svetovnega formata, ki ga čislajo na vsaj štirih celinah. Zdaj pa je razkril, kaj je bilo odločilno za slovo od legendarnih Avsenikov.

Na vprašanje ako težko pa je bilo usklajevati profesionalno glasbeno kariero in družinsko življenje, saj je bil po cele mesece na poti, kar se je to zagotovo poznalo pri odnosih z ženo in sinovoma, je Alfi za revijo Jana odgovoril. "Saj to je tudi bil ključni razlog, da sem želel pustiti Avsenike. Res sem bil ves čas zdoma in ni bilo preprosto … V takšnih okoliščinah se zakon lahko obdrži le, če se partnerja ujameta, sta se pripravljena pogovarjati, sprejemati kompromise. Gotovo pa to za mojo družino ni bilo preprosto. Žena Beba je delala v računovodstvu Elektra Maribor, tako da je tudi ona imela svoje službene obveznosti. Na srečo je tedaj še živela njena mati, ki je večino časa pazila na najstarejšega sina, sicer ne vem, kako bi se vse skupaj izvedlo. Res ni bilo preprosto."

Ravno zaradi družinskega življenja pa je začel razmišljati o tem, da Avsenike zapusti. "Predvsem pri sinovih sem čutil, da imajo moji glasbeni uspehi z Avseniki tudi svojo ceno. Pri nekaterih službah moraš pač pretehtati, kako močno si tega želiš in kaj boš dal na tehtnico – boš zmogel, ti družinske okoliščine to dopuščajo …? Kadar so bili prazniki ali če je dobila prosto, je šla žena z menoj na turnejo; dostikrat je bila na turneji z Avseniki, ko sem šel na svoje, pa je bila dvakrat z menoj v Ameriki in enkrat v Avstraliji."

prejšnji članek
Ljubezen na vasi: Ante še pred koncem šova našel ljubezen
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Ante še pred koncem šova našel ljubezen
naslednji članek
Masterchefovka Lidija si je privoščila sanjski dopust
Resničnostni šovi
Masterchefovka Lidija si je privoščila sanjski dopust
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.