Svet slavnih
 

Katarina Habe prvič javno o koncu razmerja z Rokom Golobom

17. 10. 2024; 11.00
Avtor: K.M.
Rok Golob in Katarina Habe, 2022

Rok Golob in Katarina Habe leta 2022, ko so se v javnosti že pojavile prve govorice o koncu njune skupne poti. foto: Marko Vavpotič/MPA

Katarina Habe in Rok Golob sta bila par vse od srednje šole, v razmerju pa sta se jima rodila tudi dva sinova. Pred leti pa se je njuna skupna pot končala.

Katarina Habe je uspešna slovenska glasbenica, ki že od leta 1999 ustvarja v ženski vokalni zasedbi Katrinas. Je tudi profesorica na Akademiji za glasbo v Ljubljani, hkrati pa je tudi doktorica psihologije, ki svoje znanstvenoraziskovalno in strokovno delo usmerja na področje razvoja strategij uspešnega nastopanja. Najbolj ponosna je na svoja sinova, ki sta se ji rodila v dolgoletnem razmerju z glasbenikom in skladateljem Rokom Golobom, s katerim sta bila v razmerju vse od srednje šole.

Rok Golob in Katarina Habe s sinovoma. foto: Marko Vavpotič/MPA

Njuno razmerje se je po skoraj tridesetih letih končalo pred leti, za revijo Lady pa je pred mesecem dni sploh prvič v javnosti izpostavila, kaj se je dogajalo po razhodu. "Iskreno moram povedati, da je za mano sedem let intenzivnega dela na sebi, ko mi je bilo večkrat zelo težko. Ob transformativni izkušnji partnerskega razhoda od ljubljenega človeka, s katerim sva skoraj 30 let tkala skupno pot, sem se odločila za temeljit vpogled vase in se spraševala o svoji vlogi pri tem, vetrila svoja prepričanja, se osvobajala zakoreninjenih vzorcev, je za revijo Lady septembra povedala Katarina Habe. 

Kako pa na vse skupaj gleda danes? "Zdaj lahko rečem, da sem globoko hvaležna za vse, kar mi je ta izkušnja prinesla, saj se mi zdi, da mi je odprla vrata v svet presežne ljubezni, ki nikoli ne izgine, čeprav se tuzemske partnerske vezi prekinejo. In zadnje leto mi prinaša na vseh področjih življenja božanske darove, jaz pa se dan za dnem zahvaljujem za blagoslove, ki so mi dan." 

Izdala knjigo 

Pred kratkim pa je Katarina izdala knjigo z naslovom Kako zablesteti na odru. Katarina je v življenju počela že veliko različnih stvari, saj ima rada vedno nove izzive, zato ne preseneča, da se je odločila še za pisanje knjige. Več o tem si lahko preberete tukaj

prejšnji članek
Slovenska glasbenica z glasbenim svarilom za kritike
Svet slavnih
Slovenska glasbenica z glasbenim svarilom za kritike
naslednji članek
Zvezda šova Zvezde plešejo prvič postala mamica
Svet slavnih
Zvezda šova Zvezde plešejo prvič postala mamica

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.