profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zimski tek odličen za kurjenje maščob

7. 2. 2021; 02.00
Avtor: K. S.
profimedia-0315228818

tek v snegu foto: Profimedia

Med tem ko se veliko ljudi teka raje poslužuje tekom toplejših dni, je v resnici ravno tek pozimi med najbolj učinkovitimi za kurjenje odvečne maščobe.

A zakaj je temu tako? V hladnem vremenu se mora namreč telo veliko bolj angažirati, da ohranja toploto, posledično potrebuje več energije. Tek v omenjenem času vam bo razvil trdnost, vztrajnost, žilavost, prav tako pa boste opazno bolj veseli in zdravi.

A ne bodite brezglavi. Vsekakor je potrebno v prvi vrsti imeti za to primerno obutev, ki vam omogoča oprijem terena … torej zimski tekaški čevlji. Ti ne le da so veliko trdnejši, ampak tudi težje premočljivi. Saj veste, ni ravno prijetno tekati, ko v čevljih čutimo poplavo. Razumni pa bodite tudi pri izbiri oblačila. Ta naj bodo lahka in večplastna, vremenu primerna. Pri tem lahko vedno ob povečanju telesne temperature enega od slojev slečete. Seveda, potrebno se je obleči dovolj, a ne preveč. Spodnja majica naj bo iz sintetičnih materialov, ki dobro odvajajo znoj stran od kože, čez pa dajte tekaški puli ali trenirko. Jopič iz termo flisa, »windstoper ali anorak so pomembni zadnji deli vaše oprave.

Pametno si je okrog ust in nosu oviti šal, mnogi pa namesto tega uporabljajo tudi maske. Vsekakor je tekom zimskih aktivnosti priporočljivo dihanje skozi nos, kar pa se bo odrazilo tudi v hitrosti teka. Če je le možno, tecite v zavetrju.

prejšnji članek
Za lahkotno tešitev lakote med obroki
Zdravje
Za lahkotno tešitev lakote med obroki
naslednji članek
Živila, ki okrepijo vaš imunski sistem
Zdravje
Živila, ki okrepijo vaš imunski sistem