stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kje je Rok Kosmač?

28. 8. 2020; 07.00
Avtor: V.M.
rok kosmač

Rok Kosmač foto: Marko Ocepek

Takšen je danes …

Rok Kosmač se je v svet slovenske glasbe in spomin publike zapisal kot romantični pevec na klavirju. Čeprav je od zadnje izdane plošče minilo že desetletje, ga mnogi še vedno niso pozabili. Kako le, ko pa je v obdobju ustvarjanja glasbene kariere nanizal toliko glasbenih dosežkov, od odličnih uvrstitev na glasbenih festivalih in prejema glasbenih nagrad za najboljšo melodijo, do vrtoglave prodaje plošč in osvojitve gonga popularnosti.

Svoje sanje je pričel uresničevati že v najstniških letih, se od polnoletnosti dalje preživljal z glasbo, vse do grenkega obdobja, ko je moral sprejeti novo realnost, da od glasbe v Sloveniji žal ne more več živeti. Nadarjeni glasbeni umetnik je tako sanjam zaprl vrata in stopil na pot, daleč stran od njemu ljubih melodij. Mladenič se je namreč zaposlil v skladišču in klavir zamenjal za delovni stroj.

No, pa morda ne ravno zamenjal. Rok, ki bo septembra dopolnil 35 let, je ostal glasbenik po duši in srcu, ki se ljubezni do glasbe posveča v zavetju domačega doma. Vsi tisti, ki ga nismo pozabili, pa še vedno upamo, da nekoč vendarle znova stopi na oder, sede za klavir in zapoje tako, kot zna le on …

Za konec naj vas razveselimo s svežim utrinkom, ki prikazuje, kakšen je Rok Kosmač danes. Ljubljančan je pred dnevi na družbenem omrežju sporočil, da jo je mahnil na Obalo ter objavil fotografijo, na kateri se nasmiha iz avtomobila.

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Ta uspešen poslovnež je brat Rada Muleja
Svet slavnih
Ta uspešen poslovnež je brat Rada Muleja
naslednji članek
Horoskop: Padle bodo nekatere iluzije
Horoskop
Horoskop: Padle bodo nekatere iluzije