Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kristjan Čeh za trening igra tudi košarko

23. 8. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Kristjan Čeh

Kristjan Čeh je bil na koncu dne s srebrom zelo zadovoljen. foto: Profimedia

Svetovnega podprvaka v metu kladiva so zaradi višine (2,06 m) vabili tudi v košarko, a se je odločil za kariero v atletiki. Košarko še vedno igra na pripravah.

Slovenski atlet Kristjan Čeh je v ponedeljek pozno zvečer osvojil srebro na svetovnem prvenstvu v atletiki, ki trenutno poteka pri naših sosedih Madžarih. V Budimpešti mu je uspel met, ki bi mu na vseh ostalih svetovnih prvenstvih prinesel zlato odličje, a je tokrat Šved njegovo daljavo še občutno izboljša. "Neverjetno nor finale je bil. Velike daljave sem napovedal že pred tekmo. Vedel sem, da so tudi tekmeci zelo dobro pripravljeni, to je bila edina velika tekma v sezoni," je po tekmi povedal Kristjan. 

Še naprej bo spremljal svetovno prvenstvo in navijal za slovenske atlete. Spremljalpa bo tudi vrstnika po letih Luko Dončića in njegove soigralce na bližnjem svetovnem prvenstvu v košarki. Z dvema metroma in šestimi centimetri je višji od številnih košarkarjev in tudi od dve desetletji starejšega svojega trenerja Gerda Kanterja, nekdanjega olimpijskega zmagovalca in svetovnega prvaka v metu diska.

"Sam navijač, spremljal bom našo košarkarsko ekipo in ji želim veliko uspeha. Moj trener pa rekreativno še vedno igra košarko. Lani sva prvič igrala na pripravah v Splitu. Takoj ko sva začela igrati ena na ena sem dobil udarec pod rebra. Pozna se mu, da trikrat na teden trenira in je tudi bolj agresiven pri igri," je pojasnil Čeh. Tega so zaradi višine vabili v številne športe, tudi v košarko, a se je posvetil kraljici športov.

V zadnjem dobrem letu dni je osvojil tri odličja na velikih tekmovanjih. Julija lani je bil zlat na svetovnem prvenstvu v Eugenu, mesec dni pozneje srebrn na evropskem prvenstvu v Münchnu, sinoči pa je bil drugi na SP v Budimpešti.




prejšnji članek
Hitra pomoč je dvojna pomoč
Življenjski slog
Hitra pomoč je dvojna pomoč
naslednji članek
Alenka se je do oltarja sprehodila v prav posebni obutvi
Svet slavnih
Alenka se je do oltarja sprehodila v prav posebni obutvi
#nasazenazenska
nasazenazenska